DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 25. szombat
F1

Nagyon hullámzik a Toro Rosso teljesítménye

Szingapúrban még ott ólálkodtak az élcsapatok mögött, Sepangban viszont az utolsók között zártak - ennek megfelelően a Toro F1-es pilótái sem ugráltak örömükben az időmérő után.

2016. szeptember 17, Szingapúri Nagydíj, időmérő:
Carlos Sainz - 6. hely, Danyiil Kvjat - 7. hely

2016. október 1, Malajziai Nagydíj, időmérő:
Danyiil Kvjat - 15. hely, Carlos Sainz - 17. hely

Ez az összehasonlítás remekül alátámasztja, hogy a Toro Rosso pilótái mekkorát estek vissza két hét alatt, hiszen egyiküknek sem volt egy fikarcnyi esélye arra, hogy bejussanak az időmérő edzés utolsó szakaszába.  Ami szomorú, hogy sem Kvjat, sem pedig Sainz nem hibázott, hanem egyszerűen ennyi volt az STR11-esekben.



„Nem volt könnyű időmérő” - kezdte nyilatkozatát az orosz pilóta. „Sikerült továbbjutnunk a Q2-be, de nem volt meg a megfelelő tempónk ahhoz, hogy előnyösebb helyekért csatázhassunk. Nagyon közel voltunk Carlosszal egymáshoz, és hogy őszinte legyek, a mai napon csak egymással harcoltunk… Az autó híján van a sebességnek, és hiába kihoztunk belőle mindent, ez egyszerűen nem a mi pályánk. Nem a 15. helyért jöttünk, de itt tartunk jelenleg. Ami a versenyt illeti, a hosszú etapos tempónk nem tűnik rossznak, de itt nehéz előzni. Meglátjuk, mi sül ki belőle. Annyi jó dolog van az egészben, hogy az új borítás több lehetőséget is kínál, melyet az éjszaka folyamán ki fogunk elemezni. Nem lesz könnyű, de megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból!”

Carlos Sainz visszhangozta csapattársa szavait: „Ez az időmérő megmutatta mennyire függ a teljesítményünk a pálya vonalvezetésétől. Két héttel ezelőtt, Szingapúrban a hatodikak voltunk, most viszont a 16.-ak, de el kell fogadnunk, és megpróbálnunk előrelépni, mert ha nem így teszünk, nagyon nehéz dolgunk lesz a szezon végéig. A versenyen őrültként fogom majd nyomni, mint mindig, jó rajtot akarok venni, aztán előrelépni. Meglátjuk, mire jutunk majd ezzel, viszont örülnénk egy kis esőnek, ugyanis az megkavarná a dolgokat” - tette hozzá a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: