DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Vandoorne-nak rögtön teljesítenie kell

Jenson Button szerint a belga F1-es pilóta sok dolgot elért már eddig, de ezt minden McLaren-pilóta elmondhatta magáról - ha nem teljesít az első évben, annak következményei lehetnek.

Jenson Button hivatalosan egyéves pihenőre vonul, a helyét pedig Stoffel Vandoorne foglalja el a McLaren-Honda egyik pilótaülésében. 2009 világbajnoka szerint Fernando Alonso csapattársának lenni nagy lépés lesz a fiatal belga újonc számára.

vandoorne-mclaren-2016



"Stoffel már most is sokat elért a karrierje során, de a legtöbb pilóta, aki a McLarennél vezethet, nagyon jó munkát végzett előtte" - nyilatkozta Button a Sky Sportsnak. "A legjobb iskolát járta végig, hiszen 2013 óta a csapat kötelékébe tartozik, idén pedig lényegében elhomályosított Fernandót és engem. Ott van minden futamon és mindent megcsinál a vezetést leszámtva."

"Nagyon sokat tanult, de így is nehéz feladat a McLaren pilótájaként dolgozni, hiszen ez a világ egyik legnagyobb csapata rengeteg történelemmel, ráadásul Fernando a csapattársa, úgyhogy nehéz" - beszélt a belga helyzetéről a pihenőre vonuló Button. Vandoorne rögtön első F1-es futamán pontot szerzett Alonsót pótolva, ami jó ajánlólevél a következő szezont tekintve...

"Remélhetőleg jó munkát végez és ha így lesz, hosszú és izgalmas karrierje lesz a McLarennel. Az viszont egyértelmű, hogy ha nem teljesítesz az első évedben, annak következményei lehetnek, úgyhogy a nyomás mindig megvan" - figyelmeztetett a brit és ebben alighanem igaza van, hiszen a McLarennél Sergio Perez és Kevin Magnussen is ráfizetett egy gyengébb első évre...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: