DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Rosberg: Sokkal jobb volt csatával nyerni

Nemcsak a nézők, valamint Toto Wolff számára volt izgalmas az F1-es Szingapúri Nagydíj utolsó néhány köre, de Nico Rosberg is sokkal jobban örült, hogy ily módon szerezte meg a győzelmet.

Nico Rosberg a Szingapúri nagydíj időmérőjén megszerezte a pole pozíciót, majd a versenyen ki sem engedte kezéből a vezető pozíciót – habár a Mercedes előnye ezúttal nem volt óriási. Éppen ezért Daniel Ricciardo és a Red Bull úgy döntött, egy taktikai húzással megpróbálják megelőzni Rosberget, és felhelyezték a szuperlágy abroncsokat az autóra. A második helyen haladó ausztrál ezzel éppen a verseny utolsó körére érte utol az élen álló Rosberget, és habár megelőznie nem sikerült, izgalmas pillanatokat szereztek ezzel mindenki számára.

 RosbergA világbajnokságot vezető Rosberg úgy gondolja, számára is sokkal édesebb így a győzelem. „Fantasztikus, hogy ezzel a csapattal minden versenyen a győzelmet célozhatjuk meg, akárhova megyünk” – nyilatkozta Rosberg. „Különösen ez a hétvége volt nagyon meggyőző, mert tavaly a Red Bull és a Ferrari legyőzött minket. Megértettük, hogy miért – ami nem volt könnyű –, de megfordítottuk a dolgot, és idén már más volt a helyzet. A legjobb pályájukon győztük le őket.”

„Csak akkor volt nehéz, amikor a végén nőtt rajtam a nyomás” – folytatta a német, akinek óvatosan kellett bánnia a fékekkel. „Az elején mindent kontroll alatt tartottam, szóval rendben volt, csak egy kicsit kellett kezelnem a dolgot. Ha ezt kell tennünk, akkor veszítünk a teljesítményből, és nehézzé válik a helyzet. Azzal, hogy a végén csatáztunk, sokkal inkább teljesnek érzem a győzelmet, mert tényleg meg kellett nyomnom azokat a köröket, a legjobbat kellett kihoznom belőlük, mert Ricciardo két körrel a vége előtt meg akart előzni. Szóval a tőlem telhető legjobb köröket kellett előhúznom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: