DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Aggasztó dolog történt Bottasszal a versenyen

Nem sokkal kiesése előtt Valtteri Bottas a Williams bokszába hajtott, biztonsági övével volt problémája. A csapat „aggasztó”-nak titulálta a jelenséget, és igyekszik a következő verseny előtt megfejteni okát.

A Williams pont nélkül zárta a Szingapúri Nagydíjat, amelyen a csapat finn versenyzője, Valtteri Bottas csak a táv feléig jutott el. A pilóta mindössze két körrel kerékcseréje után, a 33. fordulóban újra a bokszutcába hajtott: az FW38 fülkéjében ugyanis magától kioldódott a biztonsági öv.

„Miután közölte velünk, mi történt az övvel, azonnal a bokszba hajtott” – elevenítette fel a rendellenességet a Williams teljesítményért felelős igazgatója, Rob Smedley. „A bokszban újra meghúztuk, de meg kell értenünk, hogyan történt, hisz az eset már önmagában aggasztó ilyen sebességek mellett. Valtterinek volt egy másik gondja néhány évvel ezelőtt, hogy mikor, arra nem emlékszem pontosan. Nem ez történt, de annak is a biztonsági övhöz volt köze.”



„Korrekt, alapos elemzést kell végeznünk, a legfontosabb pedig az, hogy megoldjuk a maláj versenyre. Nyilvánvaló, hogy az eddigi szezon során egyetlen biztonsági öv sem lazult ki az edzések és versenyek alatt, nem volt hasonló problémánk, ezért kissé aggasztó, hogy váratlanul ez történt” – mondta Smedley. Ez a bokszlátogatás vezetett végül Bottas kieséséhez, ugyanis a kiállás hossza miatt a versenyző nem úgy engedte fel a kuplungot, ahogyan kellett volna, csapata pedig kihívta, hogy óvják a sebességváltót.

Bottas vasárnapja valódi szenvedés volt: rögtön a rajtnál belekeveredett a csetepatéba, mikor ki akarta kerülni a lassan elinduló Max Vertappent, Jenson Button eltalálta hátulról. A brit első szárnya eltörött, a finn pedig defektet szenvedett, melynek következményeként megbomlott az autó egyensúlya, és a gumikezelés is problémássá vált.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: