DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Arrivabene szerint jó volt Kimi taktikája

Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke szerint a lehető legjobb döntést hozta csapata, amikor a harmadik pozícióból kiintették a bokszba Raikkönent egy újabb szett friss gumiért.

Ennek a következménye az lett, hogy a finn pilóta elveszítette a dobogós helyezését a világbajnoki éllovas Lewis Hamiltonnal szemben. Raikkönen ugyan frissebb abroncsokon autózott az utolsó etapjában mint a brit, mégsem sikerült megelőznie a dobogó legalsó fokáért. Egy pozíciót azonban így is sikerült javítania a tegnapi időmérős eredményéhez képest.

A Ferrari csapatfőnöke így kezdte nyilatkozatát: „Azt hiszem, jó döntés volt, amit hoztunk. Ha Kiminél fenn maradtak volna a szuperlágy gumik, az hatalmas kopást eredményezett volna - és szörnyű bajba kerülünk.”

 arrivabene-kimi-szingapur-2016



Az olasz szakember a döntés érveivel folytatta: „Tehát az ellenkezőjét kellett lépnünk. Az adatok alapján hoztuk meg a döntésünket, és most már az a feladatunk, hogy kielemezzük, valóban jók voltak-e az adataink.”

Arrivabene pilótája dicséretével zárta mondandóját: „Kimi nagyon nagyot ment ma, megmutatta, hogy nem véletlen lett világbajnok, a véleményem szerint remekül vezetett.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: