DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Pénteken csak Verstappen kapott új motort

Cyril Abiteboul magyarázta el, miért csak Verstappen kapta meg a Renault új erőforrását az első napon Szingapúrban. A szakember azt is elárulta, a többiek mikor kapják meg az új fejlesztésű erőforrást.

A francia gyártó három újabb zsetont használt fel 2016-ban, amivel elméletileg 15 újabb lóerőt nyert Verstappen Red Bullja. Fred Vasseur szerint 2017-ben akár a Mercedest is befoghatják ilyen mértékű  fejlődéssel. Cyril Abiteboul elmondta, hogy ezen a hétvégén fel tudják majd mérni, hogy mégis mennyit fejlődött az új motor a régihez képest.

Abiteboul elárulta, hogy a négy Renault-motort használó pilóta közül az első edzésnapon még csak a Red Bull hollandja kapta meg az új erőforrást, de szombattól már Daniel Ricciardo autójába, valamint a gyári csapat két autójába is beépítik azt. „Nincs taktika, más stratégia vagy kivételezés. Kedveljük Maxot, de ez a legegyszerűbb módja a motorok összehasonlításának.”

 verstappen-palmer-spa-2016



A francia szakember így folytatta: „Péntekre az volt a terv, hogy bevezetjük az új motort Maxnek, tehát egyedül ő élvezi az új erőforrás adta lehetőségeket, amire három zsetont használtunk fel. Viszont mindegyik motor profitálni fog az új üzemanyagból, amit a Total fejlesztett. Nagyon elégedettek vagyunk a pozitív fejlődéssel.”

A Renault motorsport-igazgatója a következő módon zárta gondolatait: „Természetesen Max az első napon egy kicsit előnyben lesz a többi három versenyzőhöz képest, de utána már mindenki bevetheti az új erőforrást.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: