DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 9. szerda
F1

Ez döntheti el a vb-címet Hamilton szerint

A háromszoros F1-es világbajnok úgy véli, hogy van egy olyan faktor, amely eldöntheti Nico Rosberg ellen vívott csatáját - a német pilóta ezt nem teljesen így látja.

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az idei szezonban döntő jelentősége van a rajtoknak, még az időmérős eredménynél is nagyobb - különösen a két Mercedes esetében, akik hiába indulnak az első sorból, rendszeresen szenvednek a startoknál. Lewis Hamilton Monzában is itt vesztette el a futamot és szerinte nem elég megbízható a kuplungszerkezet - úgy véli, ez eldöntheti a világbajnoki cím sorsát.

hamilton-silverstone-2016



"Ha átnézzük a szezonomat, az látszik, hogy a bajnoki címet el lehet veszteni a rajtoknál" - mondta a háromszoros világbajnok. "Több pole-pozícióból induló futamot buktam már el a startnál. Mindent jól csináltam egész hétvégén, de két másodperc (vagy mennyi) alatt elúszott az egész verseny számomra."

Hamilton már hét alkalommal indulhatott az első rajtkockából, de ebből csak három futamot tudott megnyerni (plusz még kettőt hátrébbról), Nico Rosberg hat rajtelsősége pedig négy győzelmet jelentett (plusz kettőt nyert hátrébbról). A német szerint egyébként ez nem lesz döntő faktor kettejük csatájában. "Tisztában vagyok vele, hogy ez nem lesz egyszerűbb, de voltak jó rajtjaim, legutóbb is jól kaptam el, igaz, Németországban és Magyarországon emiatt vesztettem" - mondta Rosberg.

A kuplunggal kapcsolatban az idei évre bevezetett szabályváltozások úgy fest, hogy jól működnek és izgalmasabbá teszik az eseményeket - legalábbis jóval ritkább az, hogy a pole-ból rajtoló besétál a célba elsőként. "Szeretném-e, hogy a kuplungom kiegyensúlyozottabb legyen? Nyilván, de ez nem mostanában fog megváltozni" - zárta gondolatait Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: