DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Alonso lehűtötte a várakozásokat

Bár még a McLaren versenyigazgatója is úgy vélekedett, hogy az F1-es Szingapúri Nagydíjon erős lehet csapatuk, Fernando Alonso szerint csínján kell bánni az ilyen kijelentésekkel.

A Honda megerősített motorjával Fernando Alonso egészen a hetedik helyig jutott Spa-Francorchampsban - azok után, hogy a versenyt a mezőny végéről kezdte meg. A következő tempós helyszínen, Monzában már elmaradt a hasonló eredmény, sőt, egyik McLaren sem tudott bejutni a pontszerzők közé. A csapatot irányító Eric Boullier szerint most Szingapúrban ismét megmutathatják, hogy mi rejlik az MP4-31-esekben, ami talán így is lesz, ám amikor arról kérdezték Fernando Alonsót, hogy vajon megcélozható-e az ez első hat hely egyike, így válaszolt: „Nem hinném.”



„Várjuk ki a végét, de úgy vélem, hogy az első hat nagyon optimistán hangzik. A két-két Mercedesszel, Red Bull-lal és Ferrarival ezek a helyek nagyjából minden versenyen le vannak foglalva, és nem hinném, hogy itt ez másképp lenne. Mindazonáltal talán lesz lehetőségünk arra, hogy jobb helyezésekért harcoljunk. Ez a helyszín más Spához és Monzához képest, ahol nem tudtunk bejutni a Q3-ba - ha minden jól megy, akkor itt ez sikerülhet, és ott lehetünk a pontszerzők között vasárnap.”

„Nagyon nagy szükségünk van erre, hiszen meg akarjuk szilárdítani a pozíciónkat a Toro Rosso előtt a konstruktőri bajnokságban. Ők szintén erősek lesznek itt, így érdekes hétvége áll előttünk, de úgy vélem, mostantól minden hétvégén a pontszerzésért harcolhatunk - és már itt el kell kezdenünk az eredmények gyűjtését. Papíron vannak jobb pályáink is ennél, de megfelelően ki kell aknáznunk a versenyben rejlő lehetőségeket. Tavaly optimistán érkeztünk ide, aztán egy 12. és egy 15. rajthely után kettős kiesés lett a vége, így nem olyan könnyű, mint amilyennek látszik.”

Ami az élmezőny pozícióiért zajló csatát illeti, Alonso megerősítette, hogy a top3 túl messze van még a McLarentől. „Nagyon nehéz lesz, hiszen a Ferrari, a Mercedes és a Red Bull is nagyon erős. A legjobb formánkat fogjuk nyújtani, de túlságosan optimista arra gondolni, hogy fel tudjuk venni a kesztyűt ellenük. Tavaly 12. helyen zártunk az időmérőn, aztán Austinban és Abu Dhabiban nyolcadikak lettünk, így vannak jobb pályáink is, mint Szingapúr. Az biztos, hogy ezen a hétvégén a pontszerzés lesz a célunk” - nyilatkozta Alonso, aki az első szabadedzést a 11. helyen zárta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: