DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
F1

Ocon már a Q2-be jutna Szingapúrban

A Manor újonc F1-es pilótája szerint Pascal Wehrlein már megmutatta, hogy az autó képes erre, így az ő célja is az, hogy túlélje az időmérő első szakaszát - onnan aztán már bármi elképzelhető...

Az európai szezon utolsó futamain meglepően jól szerepelt a Manor, Pascal Wehrlein járt a Q2-ben és a Spában debütáló Esteban Ocon sem volt elveszett - ezzel a lendülettel utaztak el Ázsiába is. A kiscsapat már Szingapúrban is szeretne bizonyítani.

ocon-2016-manor



'Felkészültem arra, hogy ez nagyon nehéz menet lesz" - beszélt az előttünk álló hétvégéről az istálló tapasztaltabb újonca, Pascal Wehrlein. "Magas hőmérséklet, magas páratartalom és huszonhárom kanyar egy olyan pályán, ami alapvetően nem túl hosszú a többihez képest. A körülmények is változnak, hiszen lesz szabadedzésünk nappal, de az időmérőt és a versenyt éjszaka kell teljesíteni - ráadásul eshet is."

"Ebben a szezonban minden pálya új nekem, úgyhogy nem aggódom az akklimatizálódás miatt, inkább élvezem. Nem fogok magyarázkodni" - tette hozzá a német pilóta arra a kérdésre válaszolva, hogy milyen lesz majd először versenyezni itt.

"Minden percben tanulok valamit és még rengeteg minden vár rám" - mondta az eddig két versenyhétvégét teljesítő Esteban Ocon. "Nagy kihívás ilyenkor beülni egy Formula-1-es autóba, nincs mibe kapaszkodni, nincs idő gondolkodni, csak nyomni kell. Vannak dolgok, amik jól működnek és vannak, amik nem, de eddig összességében elégedett vagyok a saját teljesítményemmel."

"A következő hét pályából hat teljesen új számomra, ami nagyon izgalmasnak ígérkezik. Ráadásul a csapattal vannak céljaink, amelyekre koncentrálnunk kell. Szerintem azt már megmutattuk, hogy ha minden jól alakul, ott lehetünk a Q2-ben, Pascal elérte ezt, úgyhogy személy szerint nekem is ez a célom. Ha az időmérőn előrébb végzünk, akkor jobb helyzetben leszünk a versenyen, aztán ki tudja, még egy újabb pontszerzés is elképzelhető" - magyarázta a fiatal francia.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: