DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 15. szerda
F1

Honfitársa ülhet Massa helyére a Williamsnél?

Felipe Nasr szerint a következő hetekben eldőlhet, hogy hol folytatja 2017-ben, de más F1-es pilóták jövője szempontjából is döntő lehet a következő időszak. Ő lehet Bottas csapattársa?

Felipe Nasr ígéretes tehetségként került a Formula-1-be, de egyelőre nem váltotta meg a világot - ennek ellenére valószínűleg lesznek lehetőségei a 2017-es szezonra. Akár maradhat is a Saubernél, de az sem kizárt, hogy komolyabb helyre szerződhet, például a Williamshez, ahol Felipe Massa és Jenson Button visszavonulásával megüresedik egy hely.

massa-nasr-2015



"Ebben a hónapban sok dolog a helyére kerül és döntés születik az én jövőmmel kapcsolatban is. A következő hetek sok pilóta számára lesznek döntőek" - mondta Nasr az Autosportnak. "Annyit mondhatok, hogy a Williamsszel mindig is remek volt a kapcsolatom, barátságos emberekkel dolgozhattam együtt. Látni akarom a lehetőségeim, de azt mondhatom, hogy a Williamsnél jó évem volt".

Nasr 2014-ben tesztpilótaként dolgozott a grove-i istállónál, az anyagi háttere is megvan, így nem elképzelhetetlen, hogy ő lesz Valtteri Bottas csapattársa - főleg, hogy Sergio Perez is marad a Force Indiánál, így fogynak a Williams lehetőségei. A brazil pilótát egyébként meglepte honfitársa, Felipe Massa visszavonulása.

"Meglepődtem, mert amikor legutóbb beszéltem vele, úgy tűnt, hogy még maradni akar egy-két évig. Ő egy igazi barát volt és tárt karokkal fogadott engem a Formula-1-ben, sokat tanultam tőle a Williamsnél rövid idő alatt is. Ő az egyik legtapasztaltabb a rajtrácson, nagyszerű, hogy ebből megosztott velem egy keveset és a legjobbakat kívánom neki."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: