DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Másként látják a résztvevők a futam egyetlen koccanását

Az F1-es Olasz Nagydíj egyetlen incidensét Felipe Nasr és Jolyon Palmer hozta össze - a két pilóta a sikánból kigyorsítva ütközött, mely találkozó mindkettejük versenyének véget vetett.

Kevés emlékezetes pillanatot hozott a monzai futam - ezeknek egyike volt a Sauber és Renault pilótáinak ütközése, melyet követően a brazil kerék-, a francia pedig első szárnycserére szorult. A koccanás következtében mindkettejüknek fel kellett adnia a versenyt, és az autókból kiszállva természetesen mindketten másképp látták a történteket.

„Nagyon jól rajtoltam, sikerült megelőznöm pár autót, és már azon voltam, hogy ezt tegyem Nasrrel is” - nyilatkozta Jolyom Palmer a Sky Sports-nak. „Egymás mellett fordultunk el az egyes kanyarban, majd rám fordította az autót, így összeütköztünk. Nem versenyzett túl sportszerűen, ennek következtében pedig mindkettőnk futama véget ért.” Bár a versenybíróság tíz másodperces büntetéssel „jutalmazta” Nasrt, a brazil kiállt a versenyből, így értelmét vesztette a szankció. „Úgy vélem, hátra kellene sorolni, mert kiütött a versenyből. Tisztán kellene küzdeni - amikor egymás mellett voltunk, és rám fordult, nem volt más választásom, mint hogy lemegyek a pályáról, vagy összeütközünk. Ettől még a GP2-ben és a GP3-ban is jobban versenyeznek.”

Felipe Nasr annak ellenére tartotta magát saját igazához, hogy a stewardok elmeszelték az ütközésért. Amikor arról kérdezték a Channel 4 munkatársai, hogy egyetért-e a büntetéssel, így válaszolt: „Ha azt mondom, hogy jót, vagy rosszat tettem, már semmit sem fog megváltoztatni. A versenynek vége szakadt számomra és számára is. Az autóm már egyértelműen az övé előtt volt, aztán egyszer csak egy nagy ütést éreztem hátulról” - tette hozzá a brazil.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: