DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Wolff egekig magasztalta a legújabb pilótagenerációt

Stoffel Vandoorne mclarenes szerződése kapcsán a Mercedes sportigazgatója nem győzi dícsérni az utóbbi évek egyik legjobb eresztését - melyből két F1-es pilóta éppen a brackley-iek körébe tartozik.

Ritka olyan mézes-mázos szavakat hallani egy rivális csapatirányítótól, mint amilyenekkel Toto Wolff illette egy héttel ezelőtt a McLaren tartalékpilótáját, Stoffel Vandoorne-t. Az osztrák megígérte, hogy ha az ifjú belga nem fog lehetőséget kapni a wokingiaknál, maga keres neki versenyülést, erre pedig maga az érintett kontrázott rá azzal, hogy ha a McLaren nem lépteti előre, akkor máshol néz állás után.



Szombat délután aztán pont került az ügy végére, jövőre Vandoorne Fernando Alonso mellett fog versenyezni a McLarennél - bár még nem tudni, hogy Pascal Wehrlein és Esteban Ocon hol fog vezetni jövőre, Max Verstappennel kiegészülve négy igencsak komoly eredménylistával rendelkező pilóta fog egymásnak feszülni az F1-ben - ennek pedig Toto Wolff örül a legjobban. „Nagyon izgalmas időszak vár ránk” - idézte az osztrákot a Motorsport.com. „Nemrég még azért panaszkodtunk, hogy milyen sok a fizetős pilóta a sportágban, de az igazat megvallva, azok a srácok nem voltak olyan rosszak. Most viszont egészen izgalmas generáció érkezik.”

„Ott van Vandoorne, aki kivételes pilóta. A GP2 történetének legdominánsabb bajnoki címét szerezte tavaly, és ha akkori csapatfőnökével, Fred Vasseurrel beszélünk, el tudja mondani, hogy milyen fantasztikus volt. Aztán ott van Esteban Ocon, aki hibátlan önéletrajzzal rendelkezik a Renault-tól kezdve az F3 és a GP3 újoncként való megnyeréséig. Pascal Wehrlein a valaha volt legfiatalabb DTM-bajnok, ő is bekerült az F1-be. Max Verstappennél fiatalabb pilótát pedig már nem is fogunk látni, hiszen már két éve itt van. Négy olyan pilótáról van szó, akik csak a teljesítményük alapján kerültek be az F1-be, ez pedig nagyszerű. Úgy vélem, igazi generációváltást látunk, olyan szupersztárokkal, akikben komoly potenciál rejlik.”

Lewis Hamilton szerint - aki maga is F3-as és GP2-es bajnoki címek után került az F1-be - a tehetség alapján történő F1-be jutás csak jót tesz a sportágnak „Ez egyfelől nagyszerű lehetőség az új pilótáknak. Remélhetőleg azért vannak itt, mert nagyon tehetségesek, nem pedig azért, mert tele a zsebük pénzzel. Ez számukra és számomra is nagyszerű, hiszen bárkivel szembeszállok - örülünk a vérfrissítésnek” - tette hozzá a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: