DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Vettel már csak a Red Bullt akarja megverni

A Ferrari négyszeres F1-es világbajnoka szerint nagy erőkkel készülnek 2017-re, de van még mit tenniük idén is - a cél most már az, hogy a Red Bull előtt végezzenek az év végén.

A mindig optimista Sebastian Vettel is elismerte, hogy már nem a Mercedest kell figyelniük, hanem a bajnokság végéig vissza kell előzniük a Red Bullt - a gödörben lévő Ferrari számára a második hely lehet a cél, de ezt sem lesz könnyű elérniük.

Vettel_3



"Az utóbbi futamok nem alakultak jól, de tudjuk, hogy mi a gond és hogy min kell javítani, igaz, ez nem fog egy éjszaka alatt megoldódni. Saját magunkra koncentrálunk és szerintem a szezon második fele erősebb lesz majd számunkra" - tekintett előre pozitívan a Scuderia négyszeres világbajnoka.

"Lesznek még fejlesztéseink az idei szezonban is, haladunk a terv szerint de természetesen ahogy mindenki más, úgy mi is nagy erőkkel készülünk már 2017-re. Ez nyilvánvalón egy másik projekt, az autók újak lesznek, de vannak dolgok, amiket megtehetünk és meg kell értenünk idén. Ilyen például az az említett terület is, amelyről beszéltem" - magyarázta Vettel a jövő évre való átállással kapcsolatban.

Azt azonban nem mondja ki, hogy feladták volna az idei szezont. "Azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk és azért, hogy harcoljunk, úgyhogy nem adjuk fel" - jelentette ki, azt azonban hozzátette, hogy a célok természetesen módosultak. "A maximumot próbáljuk meg kihozni minden futamból, megpróbáljuk a lehető legtöbb pontot megszerezni, ebben pedig az is benne van, hogy a bajnokság végén megpróbálunk a Red Bull előtt lenni."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: