DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Massa Nizzában landolt a tragédia estéjén

Sajnos egy olyan kérdést is kaptak a versenyzők a Magyar Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján, amilyet senki nem akar hallani az F1-ben és a világban sem. Felipe Massa elárulta, a városban járt nem sokkal a szörnyűségek után.

Egy héttel ezelőtt borzasztó terrortámadás történt Nizzában, amely során 84 ember veszítette életét, amikor egy kamion az ünneplő tömeg közé hajtott. A Franciaország dél-keleti partjainál található város csak néhány kilométerre fekszik Monacótól, ami több F1-es pilótának is otthona. Így sajnos kézenfekvő volt megkérdezni az ott élő Felipe Massát, Nico Rosberget és Max Verstappent, hogy számukra hogyan csapódott le a szörnyű esemény. Hármuk közül egyértelműen Massa tartózkodott legközelebb a helyszínhez.

DSC_0034



„Amikor történt, 22:30 körül, én éppen egy repülőn voltam és Nizzába tartottam. Londonból utaztam, hiszen két napot a csapat gyárában töltöttem. Éjfél körül landoltam, és akkor kaptuk meg a hírt arról, hogy mi történt” - mesélte a brazil. „Próbáltam elhagyni a repülőteret olyan gyorsan, ahogy csak tudtam, hiszen tisztában voltunk vele, hogy milyen nagy horderejű dologról van szó. Láttam az embereken, hogy mindenkit sokkoltak a történtek. Nagyon szomorú, hogy ilyen dolgok vannak a világban. Az emberek jól szórakoznak, aztán egyszer csak valaki kioltja a barátjuk, a családtagjuk vagy az ő életüket. A legjobbakat kívánom az érintetteknek, és őszintén remélem, hogy többé nem kell ilyet hallanunk.”

Rosberg elmondta, neki személyes kötődései is vannak a városhoz. „Minden tragédia mélyen megrázza az embert, ez pedig engem különösen érzékenyen érintett, hiszen Nizzában jártam iskolába, és családtagjaim is élnek a városban.”

Végül Max Verstappen így ecsetelte saját tapasztalatait: „A történtek idején Monacóban vacsoráztam, és amikor megkaptuk a hírt, észrevehető volt ez a körülöttem lévő embereken, hiszen a hangulat azonnal megváltozott. Sokkoló volt, ami történt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: