DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 13. hétfő
F1

Vandoorne már most olyan gyors, mint Alonso?

A McLaren-Honda fiatal F1-es tehetsége szerint már most is tudja tartani Fernando Alonso, vagy Jenson Button tempóját - nagy esély van rá, hogy utóbbi helyét el is foglalja a jövő évi rajtrácson.

Több fiatal tehetség is érkezhet a Formula-1-be a következő egy-két évben, a legnagyobb eséllyel erre Stoffel Vandoorne pályázik - a fiatal belga pilóta egészen biztosan ott lesz a rajtrácson a 2017-es szezonban. A kérdés már csak az, hogy melyik csapat szerződteti majd, mert bár szeretne a McLarennél maradni, ha itt nem lesz lehetőségee egy versenyzői ülésre, akkor máshol kezdi meg a karrierjét.

A találgatások középpontjában jelenleg Jenson Button áll, hiszen lejár a szerződése a szezon végén ha a McLaren nem akarja elveszíteni Vandoorne-t, akkor a brit világbajnoknak távoznia kell - az szinte esélytelen, hogy Fernando Alonso köszönjön el az istállótól. A silverstone-i teszten a tavalyi GP2-es bajnok jól is teljesített és mikor megkérdezték, hogy ennyi tapasztalattal mennyire tud pontos információkat adni az autóról, magabiztos választ fogalmazott meg.

Alo2



"Nem látom, hogy miért ne tudnék. Vezettem már Formula-1-es futamon, pár napot töltöttem az autóban és bizonyítottam, hogy megvan ugyanaz a sebességem, mint Alonsónak, vagy Buttonnak" - hasonlította magát a két világbajnokhoz. Button korábban azt nyilatkozta, hogy nem érti, hogy a fiatalok miért gondolják magukat ugyanolyan gyorsnak, mint a rutinos pilótákat, hiszen ő maga sokkal jobb most, mint amikor 2009-ben világbajnokságot nyert...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: