DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vajon Verstappen az új Senna?

Elmondták a véleményüket néhányan Max Verstappen 2016-os teljesítményéről, aki mindössze tizennyolc évesen az első red bullos szezonjában az idény felénél már háromszor állhatott dobogóra.

A holland az első hétvégéjén a négyszeres világbajnok alakulattal nyerni tudott, és ezzel minden idők legfiatalabb nyertesévé vált 18 évesen és 227 naposan. Az utóbbi két hétvégén ráadásul kétszer szerzett második helyet. A Red Bull javulásával a fiatal versenyző is egyre magabiztosabbá válik, és lépeget előre a világbajnoki összetettben.

A brit csapatfőnök, Christian Horner így nyilatkozott pilótájáról: „Max mindig meglep bennünket. Senki sem szeret a csapattársa mögött versenyezni, Danielnek pedig még a virtuális biztonsági autóval sem volt szerencséje. Max már idén megmutatta, hogy világklasszis pilóta, és az, hogy két ilyen versenyzővel rendelkezünk, nagyon jó hír a csapatnak.”

 Dppi_verstappen_07.12.



Robert Doornbos, az ex F1-es pilóta is elmondta véleményét honfitársáról: „Mióta Max a csapatnál van, az autó egyre csak jobb és jobb. Vajon ez egy véletlen egybeesés, vagy valami más, azt nem tudom, de mindenesetre Ricciardo arcán a mosoly egyre kisebb, míg Maxén egyre nagyobb lesz.”

Jacques Villeneuve a maga stílusában beszélt a tehetségről: „Mindig azt mondják, hogy rendben, itt van az új Senna. Ő az új Schumacher. De ő egyszerűen csak Verstappen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: