DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 22. kedd
F1

Még a Mercedes is hanyatt esett Verstappentől

Toto Wolff szerint a fiatal holland F1-es pilóta óriási csatákat tud vívni és nagyon látványos, amit csinál - mondta ezt azok után, hogy megelőzte Nico Rosberget, ezzel "elintézte" Lewis Hamilton győzelmét.

Max Verstappen újabb parádés versenyt futott hétvégén, stabilan megverte csapattársát, Daniel Ricciardót, jó ideig szétválasztotta a két Mercedest és Nico Rosberg büntetése miatt végül a második helyen zárta a versenyt. Közben pedig bemutatta az év egyik, ha nem a legnagyobb előzését, amelyet Toto Wolff is elismert.

Maxrosie



"Az ő versenyzési képességei lenyűgözőek, nagyon látványos, amit csinál" - mondta a fiatal holland pilótáról a Mercedes vezére. "Ahogy ő helyezkedik a pályán, látszik, hogy ha jól működik alatta az autó, akkor nagy csatákat képes vívni. A Red Bull egyértelműen jó autó, ami nagyon jól viselkedik" - beszélt a legnagyobb (?) riválisról Wolff.

"A verseny rajtjánál nagyon vizes volt a pálya, sok helyen fel lehetett rajta úszni. Ezt akartátok látni és hogy pörögnek-forognak a pilóták?" - beszélt arról, hogy a safety car mögül rajtolt a mezőny. "A személyes véleményem az, hogy lehet rajtolni a safety car mögött, menni két kört, de ha nem esik tovább és a pilóták láttak mindent, akkor rájuk bízni a döntés jogát. Viszont nem én vagyok a versenyigazgató."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: