DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 22. hétfő
F1

Ki szórakozott Perez Ferrari-szerződésével?

A Force India tulajdonosának állítása szerint Sergio Perez már hetekkel ezelőtt aláírt hozzájuk 2017-re. De akkor mi volt ez a nagy felhajtás, ami már-már összeboronálta őt a Ferrarival? Vijay Mallya erről is beszélt.

Néhány év után az elmúlt hetekben ismét felmerült annak lehetősége, hogy Sergio Perez a karrierje beindításában nagy szerepet játszó csapathoz, a Ferrarihoz igazolhat. Hogy ez egyáltalán beszédtéma lehetett, abban maga a mexikói játszott kulcsszerepet, hiszen gyors egymásutánban Monacóban és Bakuban is dobogóra állította a Force Indiát. Még olyan hírek is terjengtek, miszerint Perez és szponzorai hajlandóak lennének milliókat vinni a Ferrarihoz és fizetést sem kérni a versenyzői ülésért cserébe. Mindez csak azért furcsa, mert a Force India tulajdonosa nagyon jól emlékszik arra, hogy nemrég szerződést hosszabbított a mexikóival.

Dppi_00116009_158„Sergio már aláírt hozzánk 2017-re, és ahogy az már ismert, [Nico Hülkenberg] is velünk marad. Checo is tudja és én is, hogy megkötöttük a szerződést. Nem mondanám ezt, ha nem így lenne. Már pár héttel ezelőtt megtörtént” - jelentette be tulajdonképpen csapata jövő évi felállását Mallya, aki az ellene folyó jogi eljárások miatt pár hónapja már nem hagyhatja el Nagy-Britannia területét, így Silverstone-ban idén először jelent meg F1-es hétvégén.

Az indiai üzletembernek arról is van elképzelése, hogy ki állhatott a Perezt a Ferrarival összeboronálni akaró pletykák mögött.

„Mindenki arról találgatott, hogy a Ferrari akarja őt, de ez ma végre eldőlt a Ferrari által kiadott közleménnyel” - utalt Kimi Raikkönen maradására. „[Pereznek] viszont egy nagyon rafinált menedzsere van Julian Jakobi személyében. Egy menedzsernek pedig nyilván az a dolga, hogy ilyen játékokba menjen bele, találgatásra ösztönözze a közvéleményt, ezzel növelve a pilóta piaci értékét vagy valami ilyesmi. Egyébként pedig ki az a versenyző, aki ne akarna egy napon a piros autóba ülni?”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: