DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Sergio Perez - 2016 sikersztorija?

A mexikói pilóta három verseny alatt kétszer vitte dobogóra a Force India autóját, ilyenre pedig még sem ő, sem pedig csapata nem volt képes - jöhet a Ferrari-szerződés?

A harmadik szabadedzés legvégén elszenvedett balesete komoly hatással lehetett volna Sergio Perez hétvégéjére: a Force India szerelői azonban hatalmas munkával összerakták a VJM09-est az időmérő edzés kezdetére, ahol a mexikói zseniális teljesítménnyel a második helyre lőtte be autóját. Mivel azonban váltót kellett cserélni nála, csak a hetedik pozícióból kezdhette meg a felzárkózást, és a Monacói Nagydíjhoz hasonlóan újfent sikerült a dobogóra állnia.



„A nagyszerű rajt volt a kulcs a versenyemhez, hiszen sikerült körbeautóznom egy Williamst és egy Toro Rossót” - mondta Perez, akit több társához hasonlóan szemcsésedés hátráltatott a szuperlágy abroncsokon, de végül hasznot tudott húzni Lewis Hamilton problémáiból, a futam végére pedig utolérte Kimi Raikkönent is. „Tudtam, hogy büntetést kapott, de az utolsó körben nagyon közel került hozzá, így megelőztem őt. Fantasztikus, hogy második alkalommal is a dobogón végeztettem, a csapat nagyszerűen teljesített - nagyszerű évünk van.”

A Force India helyettes csapatvezetője, Bob Fernley is méltatta a mexikói pilótát és csapatát. „Ez az egész gárda érdeme azoktól a srácoktól kezdve, akik megjavították Checo összetört autóját a harmadik edzés után, és két zseniális kiállást hajtottak végre, a bokszfalon ülőkön keresztül az otthoniakig. Tudtuk, hogy megvan a tempónk ahhoz, hogy az élen harcoljunk - Checo második dobogója két futamon belül megmutatja, hogy milyen potenciál rejlik az autóban” - tette hozzá Fernley.

A futam után többen ismét felvetették, hogy a stabil és erős eredményeket szállító Sergio Perez komoly esélyes lehet Kimi Raikkönen helyére a Ferrarinál, a mexikói pilóta azonban nem nagyon gondol erre a lehetőségre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: