DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Massa szerint Ecclestone nem viccelt a Brazil Nagydíjjal kapcsolatban

Az F1 vezetője a minap fenyegette meg a Brazil Nagydíj szervezőit, hogy ha nem haladnak megfelelő ütemben a fejlesztésekkel, akkor a sportág nem látogat el hozzájuk - Felipe Massa szerint igaza van.

Felipe Massa két alkalommal tudta megnyerni hazája nagydíját, és egyik diadal mindmáig utolsó F1-es futamgyőzelmének számít, melyet 2008-ban szerzett. Persze Interlagos nem a győzelmek miatt szerepel kitüntetett helyen Massa szívében, hiszen évről évre tízezrek skandálják a nevét - ennek ellenére lehet, hogy idén léphet pályára utoljára Brazíliában.

Bernie Ecclestone ugyanis a minap adott nyilatkozatával felszólította Interlagost, hogy ha nem teljesítik a 2020-ig szóló szerződésben foglaltakat, akkor az F1 távozhat az országból. A feltételek között a bokszépületek felújítása és a pálya újraaszfaltozása szerepelt - ennek a folyamatnak pedig még nem értek a végére a pályán.



„Tudjuk, hogy Bernie hogyan tárgyal” - nyilatkozta Massa a kialakult helyzetről a brazil UOL-nak Bakuban. „Szeret nyomást gyakorolni, és láttuk mi történik Monzával és más helyszínekkel. Ha valami nem úgy megy, ahogyan ő akarja, akkor ilyeneket mond. Másfelől tudjuk, milyen a helyzet valójában, nagyon nehéz idők járnak most Brazíliában” - utalt Massa az általános gazdasági helyzetre, és hogy Dilma Rouseff elnökasszony ellen korrupció miatt folyik nyomozás.

„Nem lehetetlen, hogy Brazíliában nem lesz többet F1, megtörténhet” - mondta szomorúan Massa. Olyan helyzetben élünk, ahol minden kezdi elérni a határt” - tette hozzá a pilóta. Az UOL munkatársai azt mondták, hogy brazil futam promóterei egy közleményt tettek közzé, melyben arról írnak, hogy a felújítási munkálatok a tervek szerint haladnak, és nincs ok arra, hogy felbontsák a szerződést.

Mindenesetre Bernie Ecclestone továbbra is fenntartja korábbi kijelentését: „Monza még kérdéses, és Brazíliában is problémák vannak. Jelenleg nincs is konkrét elnökük, így kisebb bajuk is nagyobb ennél.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: