DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Ericsson direkt üthette ki csapattársát

A Sauberhez közeli források szerint az F1-es csapat Nasrt hibáztatta a Monacóban történtekért, pedig a tavaly kétszer is engedetlenkedő Ericsson elismerte, hogy szándékosan ment neki csapattársának.

A két Sauber monacói ütközése könnyen lehet, hogy még nem ért véget Marcus Ericsson kanadai rajtbüntetésével. Egy brazil F1-es tudósító azt állítja, hogy a svéd zárt ajtók mögött elismerte, hogy szándékosan ütközött neki csapattársának – Rafael Lopes elmondása szerint egy a csapat vezetőségéhez közel álló forrás számolt be erről a svájciak zárt értekezletét követően.

A merész feltételezést az mindenesetre alátámasztani látszik, hogy Ericsson egy teljesen lehetetlen helyen próbálkozott előzéssel azt követően, hogy brazil csapattársa nem engedelmeskedett a csapat utasításának. Mindenesetre a teljes igazságot sosem fogjuk megtudni, az viszont tény, hogy Monisha Kaltenborn mindkét pilótájának a viselkedését elfogadhatatlannak nevezte a sajtó előtt. A brazil Globo viszont azt állítja, hogy a privát megbeszélésen a csapatvezető kizárólag az engedetlen Nasrt hibáztatta a történtekért.

ericsson_nasr



Könnyen elképzelhető azonban az is, hogy a bosszú motívuma nemcsak Ericsson, hanem Nasr esetében is felfedezhető, hiszen mint arra maga a brazil rámutatott, a csapaton belüli engedetlenségnek volt előzménye a Sauberen belül: „Tavaly kétszer is előfordult, hogy Marcust pozíciócserére kérték, ő pedig nem engedelmeskedett.”

„Szükség van a csapaton belüli bizalomra annak érdekében, hogy bízzunk abban, hogy ha bármilyen utasítás érkezik, annak mindkét fél eleget tesz. Marcus kétszer nem tette meg ezt, épp ezért ő a felelős a bizalom hiányáért, hiszen nem engedelmeskedett az utasításnak. Meg kellene beszélnie vele a csapatnak, hogy csapattársként viselkedjen” – nyilatkozta a verseny után a brazil, aki a hírek szerint már az eset előtt sem volt jó viszonyban csapattársával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: