Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. július 23. kedd
F1

Új karosszéria enyhíthet Grosjean fájdalmain

A Haas F1-es csapata a zseniális szezonkezdet után némileg visszaesett, a problémák orvoslását pedig a barcelonai teszten bevetett új karosszériától várják az amerikaiak.

A sportág legújabb alakulata valósággal berobbant az élmezőnybe a szezon első két futamán, hiszen Romain Grosjean Ausztráliában a 6., Bahreinben pedig az 5. helyen végzett. Amikor azt hittük, hogy az amerikaiak kapásból lesöprik a nagy múltú gárdákat, a valóság fejbe kólintotta a csapatot. Különösen a francia pilótát, aki elég sokat panaszkodik mostanság a VF16-os gépre, de Monacóra akár változhat a helyzet, lévén a Haas új karosszériát fog bevetni pilótája alatt a barcelonai teszt során.

„Valami miatt szenvedünk Kína óta, amit eddig még nem sikerült megértenünk, így mindent megváltoztatunk a tesztre” - idézte Grosjeant az Autosport. „Ez mindenki számára nehéz, de remek munka folyik házon belül. Papíron jobbra számítunk, hiszen a csapat folyamatosan kielemzi az adatokat, és ki kell emelnünk azokat a problémákat, melyekkel Esteban nem szembesül. Ezért is furcsa, hogy csak egy autóval történik mindez - emiatt fontos teszt áll előttünk az új karosszériával, aztán meglátjuk, hogy jobb lesz-e, mint ezelőtt.”

Grosjean azt is elmondta, hogy péntek éjszaka a csapattagok változtattak autóján, azonban a beállítások nem hozták meg a várt javulást. „Módosítottunk a Kínában bevetett filozófián, hogy oda kerüljön az autónk, ahol eddig is volt, de nem vált be. Jó irányba indultunk el, ezért is mondtam azt, hogy a csapat nagyszerű munkát végez. De a felszín alatt még is van valami, amit nem igazán tudunk megérteni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?