DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Raikkönen: A cél mindig a Mercedes legyőzése

Kimi Raikkönen beszélt a Spanyol Nagydíj előtti állapotokról a Ferrarinál, a csapat elsődleges céljának továbbra is az ezüstnyilak legyőzését és a minél több első hely megszerzését tartja.

A maranellóiak számára kétségtelenül nem úgy alakult a szezon első négy versenye, ahogy azt szerették volna, mivel négyből háromszor csak egy autóval értek célba. Az olasz alakulat finn versenyzője javítana futamgyőzelmekkel ezen a mérlegen.

A 2007-es év világbajnoka pozitív Spanyolországot illetően: „Versenyről versenyre haladunk, próbálunk szép eredményeket elérni. Határozottan fejlődünk és minden pályán jól kell teljesítenünk. Nem voltak rosszak a téli tesztjeink Barcelonában, de most mások a körülmények. Azt hiszem, az autónk megfelelő lesz, de ez itt ki fog derülni.”

 Dppi_raikk_05.13.



A finn pilóta így folytatta: „A célunk az, hogy rendbe hozzuk a dolgokat, és jobb pozícióba lépjünk a hétvégén, meglátjuk, hogy fog ez működni holnap, de mindenképpen a maximumot fogjuk nyújtani. Ugyanúgy fejlesztjük az autót, mint a többiek, az embernek lehet rossz versenye néhány körülményből kifolyólag, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne jó a versenygépe.”

Raikkönen a Mercedes átugrását tartja a legfontosabbnak: „A célunk az, hogy elöl legyünk, és minden hétvégén a Mercedes kihívói között szerepeljünk, még nem ott vagyunk, ahol akarunk, de azt hiszem ez már nincs olyan nagyon messze. Amit eddig elértünk, az semmiképp sem nevezhető ideálisnak, ha csak az eredményeket nézzük, de ez nem mindig ad tiszta képet.”

„Biztos vagyok benne, hogy jobb munkát tudunk végezni, keményen fogjuk nyomni, és megpróbáljuk a legjobbat kihozni minden versenyen. Csapatként tudjuk, hogy mi a dolgunk, és ez nagyon fontos. Lássuk, hol végzünk vasárnap, nyilván a célunk a győzelem” – zárta gondolatait optimistán a finn világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: