DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Éjjel-nappal dolgozik a problémán a Mercedes

Lewis Hamilton MGU-H problémái után extra munkaórákat öl az F1-es istálló abba, hogy Barcelonára ezt megoldják és tiszta hétvégét futhassanak - Toto Wolff magabiztos az ügy tekintetében.

A Kínában jelentkező technikai problémát nem tudta elhárítani a Mercedes az Orosz Nagydíjra sem, így Lewis Hamilton két egymást követő futamon került hátrányba - a németek most viszont éjt nappallá téve dolgoznak azon, hogy ez még egyszer ne fordulhasson elő.

"A munka éjjel és nappal is folyik" - nyilatkozta a helyzetről Paddy Lowe technikai igazgató. "Ugyanaz volt a problémánk az elmúlt két versenyhétvégén, így a legfőbb prioritás most az, hogy az MGU-H rendszerünk gondjait megoldjuk és úgy menjünk Spanyolországba. Folyamatosan ezen dolgozik a csapat és a célunk az, hogy tiszta hétvégénk legyen" - magyarázta a szakember.

MercedesWork



Toto Wolff, a Mercedes főnöke úgy véli, hogy ezek a technikai hibák annak következményei, hogy a technikai szabályok adta határokat elérték a fejlesztésben. "A szabályok nem változtak már egy ideje, ilyenkor nehezebb extra teljesítményt találni. Feszegetjük a határokat ebben a tekintetben, de amikor ezt csinálod, benne van a pakliban, hogy néha átléped őket" - nyilatkozta.

"A teljes csapat, a karosszériáért felelős és az erőforrásért felelős részleg is őrült ütemben dolgozik, hogy minden ezredmásodpercet kipréseljünk a csomagból a megbízhatóság romlása nélkül. Remek mérnökeink vannak és biztos vagyok benne, hogy meg fogják oldani a problémát" - jelentett ki Wolff.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: