DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Sosem lehetsz tökéletes

A Mercedes világbajnoka szerint nehéz minden téren a legjobbat nyújtani az F1-ben: a brit versenyző elmondta, miért képtelenség az, hogy bárki is elérje teljesítménye abszolút maximumát.

Az előző évekhez képest pocsékul kezdődött Lewis Hamilton számára a 2016-os szezon: folyamatos műszaki problémák és egy-két egyéni hiba is hátráltatta a címvédőt az első négy futamon, amelynek köszönhetően a győzelmeket zsinórban gyűjtő Nico Rosberg már most jelentős előnybe került a pontversenyben. A brit ugyanakkor úgy érzi, versenyzőként sikerült fejlődnie, még ha ez néhány esetben elég nehézkes is:

„Úgy gondolom, jobb lettem” – nyilatkozta Hamilton, akit a crash.net szakportál idéz. „Ugyanakkor sportolóként nehéz – és nem tudom, hogy ez másra is igaz-e –, de nehéz úgy javulnod, ha már eleve azt érzed, hogy elérted a legjobbadat. De mindig lehet fejlődni bizonyos dolgokban, sosem lehetsz tökéletes.”

Hamilton_Mercedes_DPPI



„Nézzük csak meg például Djokovicot!” – vett elő egy példát a teniszből a pilóta. „Jelenleg ő a legjobb, de fogadni mernék rá, hogy neki is vannak gyengeségei még most is, amelyekre akár edzhet is külön, hogy még erősebbé váljon ezekben, ugyanakkor más területeken visszaeshetsz.” 

„Van talán tíz dolog, ami szükséges ahhoz, hogy tökéletes legyél, de meg kell találnod az egyensúlyt közöttük: minden évben fejlődsz valamilyen téren, másokban viszont talán kissé visszaesel. A cél, hogy mindenben tökéletes legyél, de ilyen az élet körforgása” – magyarázta a Mercedes versenyzője.

A háromszoros világbajnok szerint egyébként vezetés szempontjából nagyjából ugyanazt a teljesítményt nyújtja, mint tízévesen – noha akár hétvégéről hétvégére is változhat, hogy egyes elemeiben, mint például a fékezésben hogyan teljesít –, viszont ezzel egyidejűleg más területeken egyértelműen fejlődött: többek között most már megérti a mérnöki beállításokat, valamint mentálisan is erősebbé vált.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: