DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 3. hétfő
F1

A Force India-főnök kitoloncolását kérik

Az indiai hatóságok már bevonták a számos bírósági ügyben érintett Vijay Mallya útlevelét, aki állítólag Nagy-Britanniában tartózkodik. A briteket megkérték, adják ki nekik az F1-ben érintett üzletembert.

A 60 esztendős Vijay Mallya, akinek számos vállalkozása közé tartozik a Force India Formula-1-es csapata is, számos jogi ügybe keveredett hazájában, Indiában. Összesen 1,34 milliárd dolláros tartozást halmozott fel több bankkal szemben, 2012-ben csődbe ment légitársaságával, a Kingfisherrel kapcsolatban pedig egy pénzmosással kapcsolatos bírósági ügy van folyamatban.



Mallyának ennek tárgyalásán kellett volna megjelennie – nem vádlottként, hanem tanúként –, ő azonban nem tett eleget az idézésnek, ezért az indiai külügyminisztérium felfüggesztette útlevelét. Egyhetes határidőt adtak a március óta ismeretlen helyen tartózkodó Mallyának, mielőtt végleg bevonják az okiratot.

„Elég bizonyítékunk van arra, hogy valóban az Egyesült Királyságban tartózkodik” – nyilatkozott az AFP hírügynökségnek az indiai pénzügyi bűnüldöző szerv egy szóvivője. Mallya nem reagált a kitűzött határidőig, így további lépéseket tesznek meg: „Levelet írtunk a brit külügyminisztériumnak, hogy nyújtsanak segítséget Mr. Mallya kitoloncolásában, mivel a folyamathoz diplomáciai csatornákat kell felhasználni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: