DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 28. szombat
F1

Wehrlein: Pontokat szerezhetünk a Manorral

Paschal Wehrlein, a Manor F1-es pilótája szerint szerencsésebb körülmények között elérhető lehet a pontszerzés az elkövetkező futamokon a brit alakulat számára.

A német versenyző egy 18. pozíciót szállított a csapatának a Kínai Nagydíj hétvégéjén, ahol minden autó célba ért a futamon. Ez pedig azt jelenti, hogy a Manor pilótája ismét megelőzött néhány rivális versenyzőt, és nem az utolsó helyek egyikén végzett. Ráadásul csapattársát, Ryo Haryantot a 21. helyen intették le, aki Jolyon Palmert tudta maga mögé utasítani.

Wehrlein a fentieknek megfelelően magabiztos hangnemben elevenítette fel az előző pályákon történteket: „Elfelejthetjük Ausztráliát. Az utóbbi két versenyen viszont hasonló volt a teljesítményünk. Lesznek pályák, amik jobban fekszenek majd nekünk, és persze olyanok is, amik kevésbé. Ausztráliában sehol nem voltunk, míg Bahreinben és Kínában megmutattuk a formánkat.”

 Dppi_wehrlein_04.21.



A német pilóta nem tartja elképzelhetetlennek a jelenlegi autójával néhány egység begyűjtését sem: „A pontszerzés nagyon nehéz lesz, de nem mondanám lehetetlennek – én ezt a célt tűztem ki magam elé. Kínában ez nem volt lehetséges, mert mind a 22 autó beért a célba, ez viszont nem történik meg olyan gyakran.”

Wehrlein így értékelte az előző futamot: „Erősen rajtoltam és az első kanyar is kiválóan sikerült, mert végig jó pozícióban voltam. Minden jól ment, de a safety car nem segített rajtunk, mivel utána ki kellett állnunk. Aztán pedig nagyon nehéz volt harcolni a többiekkel, akik új gumikon mentek. Jó versenyt futottunk, és sikerült megmutatni a valódi teljesítményünket.”

A Manor versenyzője így folytatta: „Nem esett ki senki, és így is sikerült Nasr, Grosjean és Palmer előtt végezni, ami azt jelenti, hogy harcban voltunk velük. Most már tovább kell javulnunk.”

„Mindenkinek akadt problémája a gumikopással, de ez nálunk még mindig nagyon magas” – zárta a gondolatait Wehrlein.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: