DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ecclestone nem hiszi, hogy a nők elég jók az F1-hez

Bernie Ecclestone nem biztos benne, hogy a nők képesek F1-es autókat vezetni és szerinte nem vennék őket elég komolyan, - az viszont nem meglepő, hogy más pozíciókra alkalmasak.

Többször felvetődött már a téma, hogy a Formula-1-be kellene egy női pilóta és voltak is alkalmasnak tűnő jelöltek - elég csak Danica Patrickra, Carmen Jordára vagy éppen Susie Wolffra gondolni. Az áttörés azonban egyelőre elmaradt és Bernie Ecclestone, a sportág mindenhatója továbbra sem igazán hisz a gyengébbik nem sikerében.

nők



"Mindig is rosszul éreztem magam a dolog miatt, mert nem tudom, hogy egy nő képes-e fizikailag arra, hogy gyorsan vezessen egy Formula-1-es autót" - nyilatkozta Ecclestone. "Azonban sajnos még ha tudnának is, soha nem fogják igazán komolyan venni őket. Ez a legnagyobb baj és ez egy nagyon rossz gondolkodás" - magyarázta az Advertising Week Europe 2016 konferenciáján.

Azt mindenesetre teljesen normálisnak tartja és egyáltalán nem lepte meg, hogy a nők a Formula-1 egyéb területein egyre inkább megjelennek - itt megemlíthetjük például Claire Williamst, de több hölgy is megtalálható már az F1-es csapatoknál. Erről Ecclestone úgy vélekedik, hogy a nők kompetensek és nincs akkora egójuk, így természetes, hogy fontos feladatokat látnak el egy-egy istállónál.

Azt is hozzátette: nagyon örülne neki, hogy ha lenne női F1-es pilóta, mert ez anyagilag elég sokat jelenthetne a Száguldó Cirkusznak...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: