DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg: Mi tudunk a legtöbbet segíteni

A Mercedes német versenyzője szerint fontos lenne meghallgatni a pilóták véleményét az F1-et érintő kérdésekben, elvégre ők ülnek az autókban. Rosberg szerint egyértelműen rossz a tervezett irány.

Az elmúlt hetekben a Formula-1-es versenyzők minden korábbinál egységesebbnek mutatkoztak: a GPDA egy levelet is megfogalmazott az illetékesek irányába, amelyben helyes döntések meghozatalára és a pilóták véleményének számbavételére szólították fel őket. Bernie Ecclestone meglehetősen gúnyosan nyilatkozott erről a levélről, „szájhősöknek” nevezve a versenyzőket, amelyre Nico Rosberg ironikus bejegyzéssel reagált a néhány nappal ezelőtti pilótavacsoráról megosztott fotó mellett. Amikor a Mercedes németjét arról kérdezték, mit szól az F1 nagyurának megjegyzéséhez, így felelt:

F1_vacsora_Rosberg



„Egyáltalán nem bosszant a dolog, mert végül is mi csak segíteni akarunk” – idézi Rosberget a Motorsport.com szakoldal. „Imádjuk ezt a sportot, és azt szeretnénk, ha ez lenne a legérdekesebb és legizgalmasabb sport a világon, és mindenkit leköröznénk ezen a téren. Ha összefogunk és kinyilvánítjuk a véleményünket, nyilvánvalóan van némi hatalmunk, és szeretnénk néhány ötlettel támogatni az F1-et és kicsit irányt szabni neki.”

„Elvégre mi vezetjük az autókat, mi tudjuk, hogyan lehetne még élvezetesebbé tenni, hogy még mámorosabb hangulatban szállhassunk ki az autókból, és még lelkesebbek lehessünk egy-egy időmérős kör kapcsán. Mi ülünk az autóban, senki más nem tudja, milyen ez igazán, szóval tényleg tudunk segíteni” – mutatott rá a 30 éves pilóta. „Emellett úgy vélem, elég jól értjük azt is, mit akarnak az otthonülők látni, hogy még jobb szórakozás legyen nézni. Ezért próbálunk meg küzdeni. Ki tudja, hogy fog-e működni, de szerintem megér egy próbát, hogy összefogjunk.”

A 2017-re tervezett szabályváltozások kapcsán is kikérték az elmúlt két év összetettbeli ezüstérmesének véleményét: „Hogy mire van szükségünk? Arra, hogy csatázzunk egymással. Sajnos nem hiszem, hogy ez már 2017-re megvalósulhat, mert mint tudjuk, a leszorítóerő hátráltat minket leginkább, mert egyszerűen nem tudod közelről követni a másikat. Ha még 30 százalékkal növeljük a leszorítóerőt, az egyértelműen még egy lépés lesz a helytelen irányba – még az is lehet, hogy óriási hiba lenne. Úgy gondolom, hogy az elsőszámú célnak annak kell lennie, hogy több küzdelem legyen és több előzést láthassunk” – fogalmazott Rosberg, hozzátéve, hogy a legtöbb társától is hasonló véleményeket hall. A német természetesen örülne, ha gyorsabbak lennének az autók, ám véleménye szerint ezt nem a leszorítóerő növelésével kellene megoldani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: