DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Most legalább van minek örülni a Saubernél

Az anyagi nehézségek és az elmúlt két futamon mutatott kiábrándító teljesítmény után némi elégtételt jelentett a Sauber F1-es csapata számára, hogy a sanghaji időmérőn mindkét autójuk tovább tudott jutni a Q2-be.

Furcsa, de a hinwili gárda helyzetét ismerve jogos a címben foglalt állítás, hiszen Felipe Nasr és Marcus Ericsson az év első két időmérő edzésén, Melbourne-ben és Szahírban sem tudott túljutni a kvalifikáció első szakaszán. Persze az optimistábbak hozzátehetik, hogy a C35-ösök a Kínára eltörölt időmérő-szisztéma áldozatai lettek, de a kék-sárga autók a versenyeken sem tudtak beleszólni a középmezőny csatározásaiba.



Ami azt illeti, Sanghajban sem teljesen saját erejükből tudták belőni a két autót a 15. és 16. helyre: az edzés elején a Bahreinben brillírozó, és a továbbjutás felé kacsingató Pascal Wehrlein veszítette el uralmát autója fölött, így az időmérőt sem folytathatta, a címvédő Lewis Hamilton pedig ERS-hiba áldozatává vált. Mások kárából a Sauber húzott hasznot, akik viszont nem tudtak előrébb lépni a Q2 utolsó két helyéről.

„Nagyon örülök, hogy visszatért a tavalyi formátumú időmérő edzés” - nyilatkozta az előrébb végző Marcus Ericsson. „Azzal, hogy mindkét autó bejutott a Q2-be, megtettünk egy lépést a megfelelő irányba, így elégedettnek kell lennünk. A Q1-ben különösen nagy teljesítmény volt, hogy a 13. helyen tudtam végezni. Ami a versenyt illeti, jó eséllyel harcba szállhatunk 1-2 pont megszerzéséért, a pénteki hosszú etapok ugyanis nagyon ígéretesnek bizonyultak.”

Csapattársa, Felipe Nasr szintén a régi-új edzés-lebonyolítást dicsérte. „Először is nagyon boldog vagyok a régi időmérő visszatérése miatt, hiszen lehetőségünk volt egy extra szett abroncson is próbálkozni. Úgy érzem, remek kört teljesítettem, noha még mindig gondjaim vannak a fékekkel, ahogyan korábban is. Bízom benne, hogy a csapat hamarosan megoldja ezeket a problémákat. A verseny nagyon érdekes lesz a gumistratégiák miatt, különösen annak fényében, hogy a szuperlágy abroncsok milyen rohamosan elkopnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: