DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 11. péntek
F1

Hamilton: Könnyű hétvége lehet Nico számára

Az öthelyes rajtbüntetéssel sújtott F1-es címvédő szerint könnyebb lehet majd csapattársának, de ez nem jelenti azt, hogy nem képes a győzelemre és ezért mindent meg is fog tenni.

Lewis Hamilton Mercedesében cserélni kellett a sebességváltót, így a hétvégét rögtön egy öthelyes rajtbüntetéssel kezdi meg - azok után, hogy az első két futam nem alakult túl jól számára, most sem lesz egyszerű helyzetben. A brit címvédő ennek ellenére természetesen nyerni szeretne.

"Természetesen ha szerda reggel meghallod, hogy máris büntetéssel érkezel meg a hétvégére, az megváltoztat mindent. Számomra ez a kihívás egy lehetőség, amely miatt nagyon izgulok és remélem, hogy a büntetéssel együtt a lehető legjobb helyről rajtolhatok majd" - nyilatkozta Hamilton. "Szeretem a versenyzést és ez inkább verseny lesz, mint amikor elöl megyek".

RosbergHamilton



Arról is kérdezték, hogy mi lesz a Rosberg elleni csatájával, hiszen csapattársa megnyerte az első két futamot és most is előnyösebb helyzetben van. "Az biztos, hogy ez könnyű hétvégévé válhat Nico számára. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem fogom meghajtani a pénzéért függetlenül attól, hogy honnan rajtolok. Olyan keményen fogom nyomni, amennyire csak tudom és a büntetés nem jelenti azt, hogy nem tudom megnyerni a futamot" - jelezte elszántságát a világbajnok.

A brit pilóta szerint számára nem lényeges, hogy visszaállították a 2015-ös időmérőt. "Ahogy az előző két futamon is elmondtam, ez nem jelent nagy különbséget. Másokat talán előremozdít, számunkra viszont nincs különösebb jelentősége. A szurkolók ezt akarták, úgyhogy ez a jó része".

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: