DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 22. kedd
F1

A Mercedes továbbra is tart a Ferraritól

Toto Wolff beszélt a fő riválisról, elmesélt egy történetet Maurizio Arrivabenéről és azt is elárulta, hogy miért nem maradhattak az eddigi felállásban Hamilton és Rosberg emberei 2016-ra.

Nico Rosberg azt nyilatkozta a bahreini győzelme után, hogy a Ferraritól még nem láthattuk a legjobb formát és biztos benne, hogy harcban lesznek a vb-címért - gyakorlatilag ezt ismételte meg Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke is. Ezzel együtt természetesen tetszik neki, ahogy az első két futamon alakult a világbajnokság...

"Nagyon jónak értékelem az eddigi teljesítményünket, hiszen egy kettős győzelem mellett volt egy első és egy harmadik helyünk is" - nyilatkozta Wolff. "Azonban a Ferraritól még nem láttuk a legjobb formát. A megbízhatósági problémáikkal bajlódnak, ugyanakkor a sebességüket már párszor megmutatták és az egyértelmű, hogy közel járnak hozzánk. A mi dolgunk így nehezebb, de összességében tetszik az, ami eddig történt" - értékelt a szakember.

Dppi_00116001_738



Az a kérdés is előkerült, hogy miért cseréltek szakembereket Hamilton és Rosberg között az idei szezonra. "Mert mindkét pilótánk és az összes mérnökünk nagyon versenyképes. A helyzet az, hogy ha mindig ugyanazzal dolgozol együtt, akkor nem a csapat eredménye a legfontosabb, ez pedig széthúzáshoz vezethet a bokszon belül, tehát nem együtt, hanem egymás ellen dolgozna Lewis és Nico részlege. Biztosra akartunk menni, hogy ez nem fog megtörténni" - magyarázta a helyzetet Wolff. 

Rajongói kérdésre felelve Wolff azt is elárulta, hogy Maurizio Arrivabenét, a Ferrari vezetőjét viccesebbnek tartja saját magánál. "Ő egyértelműen viccesebb, mert nagyon spontán és néha nagyon jó dolgokkal áll elő. Emlékszem az első sajtótájékoztatóra, amikor megkérdezték tőle, hogy szállítanak-e motort annak a csapatnak, amelyik akkor nem arról volt híres, hogy időben fizet. Azt válaszolta, hogy nincs pénz, nincs méz... Szeretem a humorát" - idézett fel egy történetet.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: