Steward
Balogh Boglárka
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. május 27. péntek
F1

Renault: Túlzás Magnussen büntetése

A dán pilótának egy kihagyott mérlegelés miatt kell bokszutcából megkezdenie a Bahreini Nagydíjat, amit csapata igazságtalanul nagy büntetésnek érez – így az időmérőn sincs értelme részt venni.

Kevin Magnussent az ellenőrök a második szabadedzés végén szólították fel rá, hogy álljon ki az FIA garázsához rutinmérlegelésre, a fiatal pilóta azonban nem tett eleget a kérésnek. Az edzést 16. helyen záró Magnussen a szabályok által előírt büntetést kapta, azaz a bokszutcából kell megkezdenie a Bahreini Nagydíjat. A csapat aránytalanul súlyosnak érzi ezt a szankciót.

„Olyasvalami miatt, ami az igazat megvallva csupán egy rutinellenőrzés, ez óriási büntetés” – mondta a dán Ekstra Bladet lapnak Alan Permane, a Renault vezető mérnöke. „Még csak hibának sem nevezném, inkább félreértés volt. Nagyon, nagyon súlyos.”A büntetés előtt a versenybírák meghallgatták a csapatot, amely érvelhetett igaza mellett. „Megmutattuk a videót, és próbáltuk elmagyarázni, hogy túl zavaros volt a helyzet, nem szándékosan történt. Meg volt győződve arról, hogy a piros lámpa nem neki szól, hanem a Red Bullnak” – magyarázta Permane, aki szerint a büntetés miatt az időmérőn való részvétel is okafogyottá válik. „Nincs mit tennünk a kvalifikáció során. Nem fogunk a semmiért gumikat égetni. Az időt inkább azzal kell töltenünk, hogy kitaláljunk egy tervet, amivel a legtöbbet hozhatjuk ki ebből a helyzetből.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: