DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 13. szombat
F1

Vettel: Erre most nem lehetünk büszkék

A Ferrari német F1-es világbajnoka nagyon csalódott az időmérős rendszerrel kapcsolatos döntés miatt és hozott egy remek példát is a helyzet komikusságának érzékeltetésére.

Habár abban minden csapat egyetértett, hogy a Melbourne-ben látott időmérős rendszer nem jó, mivel a tavalyi formula visszaállítása nem szerepelt az opciók között, a Red Bull és a McLaren megakadályozta a módosítást - így tehát marad a két hete már megbukott variáció Bahreinre is. Sebastian Vettel meglehetősen csalódott a történtek miatt és hozott egy érdekes példát is.

Vettel_3"Annyira vagyok csalódott, amennyire valószínűleg mindenki, de tudom, hogy nem mehetünk vissza. Egy példa: te vaníliás fagyit árulsz, de mindenki, aki bejön a boltodba, csokoládésat kér. Másnap úgy nyitsz ki, hogy most csokoládét fogsz eladni, de helyette inkább mégis csak vaníliát adsz. Általában tudod, hogy az ügyfeleid mit szeretnének, de nem igazán végzed el a munkád, ha ennek pontosan az ellenkezőjét teszed. Ez egy olyan dolog, amelyre nem lehetünk büszkék" - fogalmazott a négyszeres világbajnok. "Ha mindenki valami ellen van és te mégis emellett döntesz... és a kvalifikáció csak egy példa erre" - tette hozzá.

A pilóták leveléről is megkérdezték a Ferrari német pilótáját, de szerinte ezen sokat nem lehet magyarázni. "Úgy gondolom, hogy a véleményünket elég világossá tettük, úgyhogy nem hiszem, hogy túl sokat hozzá lehet még tenni. Ez csak a jelenlegi történések újragondolása. Természetesen ha írunk egy levelet, attól még egy éjszaka alatt nem változik meg semmi" - fogalmazott. "Mi nem javaslatokat adtunk, hanem egyértelműsítettük, hogy van itt valami, ami nem jól működik, ezért változtatni kell".

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: