DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Új karosszériát épít Gutierreznek a Haas

Nem csak Fernando Alonso autója sérült meg kettejük óriási melbourne-i balesetében, így a mexikói pilóta új karosszériával áll rajthoz az F1-es Bahreini Nagydíjon. A régit ennek ellenére megjavítják.

A múlt hétvégi ausztrál idénynyitó kétségkívül legemlékezetesebb momentuma volt Fernando Alonso és Esteban Gutierrez hatalmas ütközése a 3-as kanyar előtti féktávon. Bár a hírek az incidenst követően elsősorban a spanyol óriási bukfencéről szóltak, az újonc Haas mexikói versenyzője is kénytelen volt feladni a futamot, miután az ő autója is komoly sérüléseket szenvedett. Mint az kiderült, végül a komplett karosszériát újjá kell építenie az amerikai gárdának:

Gutierrez_Melbourne_DPPI_1



„Néhány részét az autónak, így például a karosszériát, visszaküldtük Európába, hogy ellenőrizzék és megjavítsák, mert ezt nem tudtuk volna megtenni Bahreinben” – idézi Günther Steiner szavait az F1i.com. „Van elég pótalkatrészünk, hogy építsünk egy új karosszériát, szóval ezt fogjuk tenni. Aztán pedig a megjavított példányt szintén elszállítjuk Bahreinbe, hogy tartalékként szolgáljon. A srácok éjt nappallá téve fognak dolgozni, de meg lehet csinálni.”

A Haas szerelői tehát egyszerre dolgoznak a régi karosszéria megjavításán és egy új megépítésén: a csapatfőnök szerint ez egy jó erőpróba lehet a debütáló hétvégéjükön egy hatodik helyet szerző istálló dolgozóinak. Steiner biztos benne, hogy nem is fognak kudarcot vallani:

„Kiváló szakembereket válogattunk össze. Nem törtek le a veszteségek miatt: a megoldáson dolgoznak, nem pedig a problémán. Együtt dolgoznak, hiszen profikról van szó, és tudjuk, hogy csapatként elérhetik a céljaikat. Ez mind az emberek szakértelmén múlik, és úgy vélem, mi jól állunk ezen a téren” – fogalmazott a csapatvezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: