DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Palmer: A tesztelés katasztrofális volt

A Renault újonca egészen peches volt csapattársához, Kevin Magnussenhez képest, a teszteken szinte minden meghibásodás őt érte kettejük közül. Ilyenkor jön jól a tavaly megszerzett F1-es rutin.

A visszatérő szezonra készülő Renault felkészülése kettős képet mutatott Barcelonában: míg Kevin Magnussen többször villantott az RS16-tal, addig az autó minden problémája akkor jött elő, mikor csapattársa, Jolyon Palmer ült a volán mögé. A lehető legjobban tükrözik ezt a megtett körök: míg a dán 509-et szedett össze négy napja során, addig a brit GP2-es bajnok mindössze 267-et.

„Kissé katasztrofális volt, az első három napomon még 200 kört sem tettem meg. Újoncként nem így szeretnéd, mivel Melbourne-ben jó munkát akarsz végezni” – mondta Palmer az Autosport lapnak, akinek egy hidraulikai probléma formájában pénteken is kijutott a balszerencséből.



Az autó alapját azonban erősnek tartja, és Magnussen eredményeiből kiindulva nem gondolja, hogy a Renault szenvedni fog a szezonban: „Jó így, mert ha ő is annyi kört teljesített volna, mint én, akkor csapatként bajban lennék. Neki négy gondmentes napja volt – bárcsak én is elmondhatnám ugyanezt. Nem szerencsés, de ha a csapat szemszögéből nézem, boldog vagyok, mert segített kijelölni az irányt, amerre haladnunk kell.”

„Az autók összetettsége miatt fontos, hogy a kiesett időt kompenzálva támaszkodhatok a tapasztalatomra” – emlékeztetett arra Palmer, hogy tavaly a Lotusszal 13 nagydíjon szabadedzésén vezetett. Akkor aligha gondolta volna, mennyire kapóra jönnek ezek a bevetések: „Ezért nem érzem úgy, hogy túlságosan le lennék maradva. Egészen magabiztos vagyok, hogy mikor Melbourne-ben leszek, minden rendben megy majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: