DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Évek óta nem kezdett ilyen erősen a Red Bull

Így vélekedik az F1-es csapat szakembere és Daniel Ricciardo is: bár a kirívó köridők elmaradtak, a pilóta mégis 7-8 pontot ad az alakulat teszten mutatott szereplésére.

Az energiaitalos istálló adós maradt a szembetűnő köridőkkel a második barcelonai teszten – legjobb helyezésük Danyiil Kvjat ötödik helyezése volt a nyitónapon –, a Red Bull mégis elégedett eheti teljesítményével: a csapat vezető versenymérnöke, Guillaume Rocquelin arra mutatott rá, sokkalta erősebben kezdtek, mint az elmúlt két idényben, amikor elsősorban a Renault-erőforrás hibái okoztak nehéz pillanatokat számukra.

„Úgy gondolom, elégedettek lehetünk a munkával, amelyet az elmúlt két hétben végeztünk, és örülhetünk annak, ahol állunk” – fogalmazott a szakember. „Sokkal jobb pozícióban vagyunk, mint az elmúlt pár szezonban, versenyzőink elégedettek az autó egyensúlyával, jó volt a megbízhatóságunk, a rendszerekkel és procedúrákkal is boldogok vagyunk.”



„Ezek a tesztek arról szólnak, hogy mindent kiismerjünk az autóval kapcsolatban, hogy aztán Melbourne-ben, Bahreinben vagy akárhol máshol versenyezzünk vele. Nem a köridők hajszolása a lényeg, ami ezen körülmények között értelmetlen. Olyan alapzatot kell felállítanunk, amelyre építkezhetünk később, és úgy gondolom, a csapat jó kedélyállapotban fog Melbourne-be utazni. Ami az erősorrendet illeti, az majd a nagydíjon, szombaton kiderül” – mondta Rocquelin.

Szinte ugyanezt a gondolatot ismételte meg az utolsó napon vezető Daniel Ricciardo is: „Jó nap volt, de örülök, hogy legközelebb már versenyen ülök az autóba. A négy napomból háromszor 100-nál több kört tettem meg, ez sokkal jobb, mint az elmúlt években. Jelentősen erősebb pozícióban vagyunk, mint az előző két idényben. 10-ből 7-8-at adnék rá, ami nem rossz, sikerült előrelépést tennünk az erőforrással is, megfelelő irányba haladunk. Remélem, Monaco és Montreal környékén frissítések érkeznek” – értékelte a tesztet az ausztrál pilóta. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: