DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Fordulat: Ausztráliától újul meg a Q1 és Q2?

Megérkezett az új F1-es időmérős tervezet legújabb variációja: Bernie Ecclestone maga kezeskedett afelől, hogy már a szezonnyitón be tudják vezetni a kieséses rendszert – egy „kis” módosítással.

A német Auto Motor und Sport újabb fordulatról számolt be az időmérő átalakításáról szóló hercehurcát illetően: a német lap úgy tudja, hogy mégis bevezethetik az új rendszert, méghozzá rögtön az idénynyitón, de egy csavarral a korábban közölt verzióhoz képest.

redbull_abudhabi_cs



A legújabb változat szerint, melyről Charlie Whiting versenyigazgató és a csapatok vezetői egyeztettek Barcelonában, csak az időmérő edzések első két szakasza zajlik majd az új kieséses rendszer szerint. A Q1 és a Q2 ennek értelmében egyaránt 16 perces lesz: a csapatok hét percig nyugodtan körözgethetnek, ezt követően viszont minden 90 másodperc elteltével kiesik az aktuálisan leglassabb versenyző.

A Q3 viszont változatlan marad, azt leszámítva, hogy nem tíz, csak nyolc résztvevővel zajlik majd, akik tizenkét perc áll majd rendelkezésükre a legjobb kör elérésére. A korábban felmerült szoftveres problémákat illetően Bernie Ecclestone ígéretet tett, hogy a szezonnyitóra mindennel elkészülnek, azaz nem kerül sor szezon közbeni változtatásra, mint azt korábban hallani lehetett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: