DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Idén versenyképes lehet a Manor autója?

Az MRT05-ösben 3393 új alkatrész található, gyakorlatilag mindent kicseréltek a tavalyihoz képest - emellett a Mercedes-motor és a Williams-sebességváltó is garancia lehet a sikerre.

A Manor technikai igazgatója, John McQuilliam úgy gondolja, hogy az istálló 2016-os autója mindenképpen versenyképes lesz - ezútal nem az előzőt javították fel, hanem teljesen új versenyeszközt építettek. Az MRT05-öst ma reggel mutatta be a csapat Barcelonában és Pascal Wehrlein már az első köröket is megtette vele a pályán.

"Először is, minden új" - kezdte McQuilliam. "Természetesen ennek mindig így kellene lennie, de tavaly más megoldásra kényszerültünk és az nem az volt, amiért a Formula-1-ben vagyunk. Mi mindig gyors versenyautókat szeretnénk építeni és ha megvannak a megfelelő eszközeink, akkor képesek is vagyunk rá, úgyhogy nagyszerű érzés ismét azt csinálni, amit szeretünk."

Manor



A szakember szerint az idei autójukkal számolni kell. "Az MRT05 versenyben lesz, mi igazán hiszünk ebben. Az autó minden szegmensével foglalkoztunk, a csapat nagy része 2015 közepétől már erre koncenetrált, így teljesen más a helyzetünk, mint korábban."

McQuilliam optimizmusát támasztja alá a tény, hogy Mercedes-motor és Williams-sebességváltó van az idei Manorban. "A 2015-ös tűzoltókészüléket áthoztuk, egyébként minden más új az autóban. 3393 új alkatrészünk van és ezek mind a sajátjaink, emellett nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a bajnok Mercedes erőforrásait használhatjuk, a karosszéria kialakításával vártunk addig, amíg ezt meg nem kaptuk. Emellett egy nagyon jó sebességváltónk van a Williams jóvoltából, ezek pedig a mi aerodinamikai csomagunkkal együtt nagyon erősek lehetnek."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: