DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 9. szerda
F1

Red Bull: A Toro Rosso le fog győzni minket

Ennyire alacsony célkitűzésekkel talán még soha nem készült egy F1-es szezonra a Red Bull. Már próbálják arra felkészíteni a közvéleményt, hogy eleinte a fiókcsapatuk is jobb lesz náluk.

Az energiaitalosok szerdán Londonban mutatták be autójuk idei festését - még a tavalyi modellen -, illetve új szponzoraikat a Puma és a TAG Heuer képében. Utóbbi a továbbra is a karosszéria alatt dübörgő Renault-motor névadója is lesz, amely erőforrástól idén sem vár sokat a csapat. Elmondásuk szerint pedig az évadnyitóra a tavalyinál is hátrébb fognak csúszni a mezőnyben, ha másért nem is, hát a tavalyi Ferrari-hajtásra váltó saját utánpótláscsapatuk előreugrása miatt.

„Egyelőre visszafogottak vagyunk, és azt reméljük, hogy az év későbbi szakaszában okozhatunk néhány meglepetést” - nyilatkozta a csapatfőnök, Christian Horner. „Tudjuk ugyanis, hogy a szezon első fele más lesz attól, mint amit megszoktunk. A Toro Rosso például egyből berakott 0,8 másodperces javulást az autójába csak azáltal, hogy a miénktől eltérő motort használnak. Ez pedig jelentős teljesítményelőny.”

Amikor arról kérdezték, tényleg arra számít-e, hogy Max Verstappen és Carlos Sainz saját versenyzői előtt lesz majd a pályán, Horner nem hezitált a válasszal: „A kezdetekben igen. De úgy gondolom, hogy ez a helyzet változni fog az év előrehaladtával.”

12705678_1017543628292126_5945007663679935316_n



Eddig csak egyetlen évben, 2008-ban fordult elő, hogy a Toro Rosso a Red Bullnál előkelőbb helyen végzett a szezonvégi összesítésben. A csapatnak azonban nem célja megismételni ezt a lebőgést, még ha Daniel Ricciardo is egyetért főnöke álláspontjával.

„Nyilvánvalóan hiszek neki, és teljesen reális nézet, hogy időre lesz szükségünk, amíg komoly előrelépéseket érünk el a tavalyi évhez képest. Ám 2015-ben én már nagyjából hozzászoktam ehhez a helyzethez, így ha azt nem is mondanám, hogy megbarátkoztam vele, de mindenesetre képes vagyok jobban megérteni a jelenlegi szituációt. A hosszú távú céljaim azonban mit sem változtak, továbbra is világbajnok akarok lenni, a pályán és azon kívül is csúcsformában tartom magam, a motivációm pedig semmit sem csökkent” - mutatott rá az ausztrál.

„Egyáltalán nem lehetetlen, hogy átugorjon minket a Toro Rosso. De az év előrehaladtával nekünk nagyobb terünk lesz a fejlődésre, és nyilvánvalóan mi vagyunk a nagyobb csapat. Ha viszont így is sikerült előttük végezni, az szerintem nagyon jót jelent majd, de az sem fogja elvenni a kedvem, ha ők állnak jobban Melbourne-ben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: