DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Holland herceg rendezne F1-es nagydíjat

Különleges hír érkezett a Németalföldről: a holland királyi család tagja vásárolta meg a zandvoorti versenypályát, és végső célja az, hogy Formula-1-es futamot rendezzen ott.

Zandvoortban 1952 és 1985 között 34 alkalommal rendezték meg a Holland Nagydíjat, a legendás pálya visszatérése a száguldó cirkuszba pedig az utóbbi időszakban többször szóba került. Az aszfaltcsíkot üzemeltető cég vezetője elmondta, a város önkormányzata egy tanulmányt készíttetett az F1-es lehetőségekről, emellett a királykategória legújabb holland reménységében, Max Verstappenben bíznak – aki maga is szívesen versenyezne az ikonikus helyszínen.



Zandvoort reményeit most egy tulajdonosváltás is növeli: a De Telegraaf és Algemeen Dagblad beszámolója szerint a pálya új tulajdonosa az Orange-Nassau királyi ház tagja, Bernhard herceg, a jelenlegi uralkodó, Vilmos Sándor nagynénjének fia. A herceg és üzlettársa Hans Ernsttől vásárolta a pályát, aki csaknem 30 évig birtokolta azt.

Bernhard herceg nem titkolja, vissza szeretné hozni a Formula-1-et hazájába. „Ez a végső álmom” – fogalmazott. Hozzátette, a pálya átalakításon fog keresztülmenni. „Assen már magas szinten van, Zandvoort is ezt a példát fogja követni, ami azt jelenti, hogy a belgiumi Zolderrel együtt egy erős pályákból álló háromszög jön létre Európa ezen szegletében.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: