DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Piquet nem tervezi visszatérését az F1-be

A háromszoros világbajnok fia, Nelson Piquet Jr. 2009-ben került ki az F1 körforgásából, de elégedett a karrierjével és nem gondolkodik a visszatérésen - szerinte erre nincs esély.

Nelson Piquet Jr. úgy fogalmazott, hogy a Formula-1-be való visszatérésére nincs esély - nem csak most, hanem semmikor a jövőre nézve. A háromszoros világbajnok fia két szezont húzott le a Renault versenyzőjeként és miután távozott, azt állította, hogy 2008-ban Szingapúrban a csapatfőnökkel, Flavio Briatoréval egyeztetve ütközött neki a falnak, ezzel győzelemhez segítve csapattársát, Fernando Alonsót. A pilóta azóta a NASCAR-sorozatban versenyzett négy évet, majd a Formula E-hez csatlakozott.

NelsonPiquetJr-dppi



"Rosszkor voltam rossz helyen, de néha megtörténik az ilyesmi." - nyilatkozta az argentin Ole magazinnak Piquet. "Reálisan látom a Formula-1-es karrierem, minden pilóta szeretne olyan helyen versenyezni, ahol a győzelemért indulhat. Én felállhattam a dobogóra az első évemben és csináltam olyan dolgokat, amiket más öt-hat évig nem."

A most már harminc éves pilóta elégedett a pályafutásával. "Jelenleg a Formula E-ben versenyzem és nem gondolkodom azon, hogy visszatérjek az F1-be. Elégedett vagyok a karrieremmel, rengeteg kihívásom volt már és nem mindegyik az F1-ben.".

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: