DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Magnussen és Maldonado: Ki hova repül?

Egyelőre még nem arról van szó, hogy az egyik F1-es a Renault-tól repül, a másik meg a helyére, mindenesetre az a két repülőút, amelyről most beszámolunk, pontosan ebbe az irányba mutat.

Nemrég láttak napvilágot a Pastor Maldonado esetleges menesztéséről szóló híresztelések, melyek szerint a venezuelai szponzori pénzeinek elakadása ahhoz vezethet, hogy akár már az idei szezonban Kevin Magnussen kerül majd a helyére – bár a Renault korábban megerősítette, hogy tiszteletben tartja a Lotus által aláírt 2016-os kontraktust.

Az mindenesetre bizonyosnak tűnik, hogy probléma támadt a Renault és a Maldonadót pénzelő PDVSA közt, hiszen a franciák ügyvezetője, Cyril Abiteboul szerdán Venezuela fővárosába, Caracasba repült, hogy találkozzon a versenyző, valamint az olajcég képviselőivel.

magnussen_aus_cs



A vitathatatlanul tehetséges, s immár rutintalannak sem mondható Magnussen viszont időközben értékes szponzori csomagot állított össze, mely ugyan nem mérhető a PDVSA támogatásához, de a hétmillió euró körüli biztos támogatás Magnussen tudásával együtt értékesebb lehet, mint Maldonado és a bizonytalan PDVSA.

A 23 esztendős pilóta nemrég az Instagramon tett közzé egy képet, mely egy magángépen készült, méghozzá a következő szöveggel: „A felhőkön túl mindig kék az ég.” A BT című dán lap szerint a fotó Magnussen egyik szponzora, a Bestseller nevű dán divatcég repülőjén készült, mellyel a pilóta és a cég képviselői együtt repültek Dániába Angliából.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: