DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 23. szerda
F1

Wolff: Egyáltalán nem sajnálom a Red Bullt

A Red Bull F1-es csapatfőnöke, Christian Horner szerint Toto Wolff miatt nem sikerült nyélbe ütniük egy motorszerződést tavaly a Mercedesszel, az osztrák viszont határozottan válaszolt vissza kollégájának.

„Niki Lauda minden beleadott azért, hogy létrejöjjön az egyezség, Toto azonban nem szeretett volna egy Red Bull-autóban Mercedes-motort látni” - Christian Horner nemrég nyíltan vádolta meg azzal a Mercedes F1-es csapatának sportigazgatóját, hogy miatta nem sikerült alakulatának szert tennie a Brixworthben készült termékekre.

Az osztrák üzletember nem vonakodott sokáig a válasszal - nem cáfolta meg Horner kijelentését, inkább észérvekkel támasztotta alá korábbi álláspontját, mondván, nem érez szimpátiát sem Horner, sem pedig a Red Bull iránt, hozzátéve, hogy csak a csapata érdekeit tartotta szem előtt.



„Megalkuvó környezetben dolgozunk, én pedig mindig egyértelmű maradtam a véleményemmel kapcsolatban” - nyilatkozta Wolff a Motorsport.com-nak. „Elsődleges célom, hogy megvédjem a csapatot, és annak tagjait, és hogy elkerüljem politikai nyomás következtében előforduló hibákat.”

„Megértem, hogy néha szükség van kompromisszumokra, de ha ez a kiegyezés rossz hatással van a csapatra, az összes itt lévő férfira és nőre, akkor nem vagyok hajlandó belemenni. Ha ennek következtében támadólag lépnek fel ellenem, állok elébe. Fontos, hogy az embereim tudják, mit miért csinálok. Mindezt magunkért teszem, és nem érdekelnek mások” - tette hozzá Wolff.

Az osztrák nyilatkozata azért is érdekes, mert Daniel Ricciardo, a Red Bull háromszoros futamgyőztes pilótája nemrég kijelentette, hogy ha a tavalyi év második felében Mercedes-motorokkal versenyezhettek volna, biztosan el tudtak volna jutni a futamgyőzelemig - ehelyett összesen három dobogós helyezéssel kellett megelégedniük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: