DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Renault nem utasítja el a Magnussen-pletykákat

Reagált a Renault azon pletykákra, melyek szerint a 2016-os F1-es szezonban egyáltalán nem biztos, hogy a szerződéssel rendelkező Maldonado-Palmer párossal állnak rajthoz.

Ahogyan arról korábban a Formula.hu is beszámolt, a Telegraph című lap értesülései szerint nem kizárt, hogy a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon Pastor Maldonado helyett a McLaren korábbi pártfogoltja, Kevin Magnussen állhat rajthoz a Renault színeiben. A csapat ugyan hivatalosan is megerősítette, hogy a Maldonado-Palmer kettőssel kötött szerződést, azonban most úgy tűnik, hogy ez még változhat az idény kezdetéig.

 Magnussen



A Telegraph értesülései szerint nem csupán arról van szó, hogy tesztpilótai szerepkörről tárgyal a Renault Magnussennel – a megbeszélések akár azt is eredményezhetik, hogy végül Maldonado marad majd ülés nélkül. A hírek szerint a venezuelai pilóta nem biztos, hogy megkapja a várt támogatást hazájából, így a Renault könnyedén megválhat tőle – a kért kifizetések eddig késésben vannak.

A csapat természetesen reagált a hírekre, ám nem mutattak egyértelmű elutasítást a pletykák felé, hiszen még messze van a szezon kezdetem, addig pedig bármi lehet. „Ez jelen pillanatban spekuláció” – nyilatkozta a volt Lotus istálló egyik szóvivője. „Szerződésünk van Pastorral, most ez a helyzet. Ki tudja, hogy mi történik Ausztráliáig, de jelen állás szerint Pastorral [Maldonado] és Jolyonnal [Palmer] folytatjuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: