DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff a leggazdagabbak közé került Svájcban

Ahogy minden évben, a svájci Bilanz magazin idén is elkészítette a Svájcban élő leggazdagabb emberek listáját és a lajstromban számos, az F1-gyel kapcsolatba hozható név is felbukkan.

Maga a tény, hogy Toto Wolff neve szerepel a listán, nem annyira meglepő, az viszont már sokkal inkább, hogy mekkora összegre becsüli a vagyonát a svájci üzleti magazin.

A feleségével, Susieval Thurgau kantonban élő csapatfőnök amellett, hogy a Mercedes vezetője, még 30 %-ban tulajdonosa is az istállónak, miképpen a Williamsnél is bír körülbelül 5 százaléknyi részvénnyel. Mindennek eredménye, hogy Wolff vagyonát 368 millió euróra becsüli lap.

merc-wolf



A jelenlegi F1-es mezőny több tagja is az alpesi országban él, többek között a Ferrari pilótapárosa, Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen is, de kettejük vagyona a feléig sem ér Wolffének: a német 138, míg a finn 92 millió euró fölött diszponálhat.

A Bilanz listáján a legelőrébb lévő F1-es szereplő minden évben Bernie Ecclestone, az F1-et irányító üzletember. Noha a 85 éves üzletember irodái Londonban találhatók, a hivatalosan bejelentett lakcíme a svájci Gstaad városában található. Nyilvánvaló adózási megfontolások vezették a 2.3-2.7 milliárd eurós vagyont felhalmozó üzletembert.

A listán megtalálható még Michael Schumacher, aki két éve elszenvedett síbalesete óta a genfi-tó partján gyógyul, miközben a felépülését még az a közel 700 millió eurós pénzmennyiség is segítheti, amit a lap vagyonaként becsült meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: