DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Valakinek a karrierje múlhat 2016-on

Van egy pilóta, aki 2014 megnyerte a GP3-at, tavaly pedig remek teljesítményt nyújtott a GP2-ben, ráadásul felkarolta a Williams F1-es csapata is - de lehet, hogy jövő már nem lesz ilyen kecsegtető.

Ahogyan eredményei alátámasztják, Alex Lynn az F1 felé tartó fiatalok egyik legtehetségesebbikje, de könnyen lehet, hogy számtalan olyan társa sorsára fog jutni, akiknek nem sikerült elérniük álmukat - nemhogy az alsóbb kategóriákban szerzett bajnoki címek, de még egy F1-es csapat támogatása mellett is.

„Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam, és pozitív kapcsolatokat tudtam kialakítani a csapat kulcspozíciókban lévő tagjaival” - nyilatkozta Alex Lynn a Daily Gazette-nek a Williamsről, ahol 2015-ben fejlesztőpilótai státuszban követhette figyelemmel a grove-iak mindennapjait. „Úgy vélem, sikerült hozzájárulnom a csapat sikereihez az elmúlt szezonban, és idén is szeretném ezt folytatni.”



Mivel már csak a Manornál van hely a 2016-os mezőnyben, Lynn elsődleges célja williamses teendői mellett továbbra is a GP2 bajnoki címe lesz - amit azonban nem tart könnyűnek frusztráló első éve után. „Ez lesz a kulcs a számomra” - mondta a brit. „Nem számít, hol leszek a motorsporton belül, legyen az F1, vagy bármi más, a következő év egyedül arról fog szólni, hogy a kirakatba helyezzem magam, és megmutassam, képes vagyok jó teljesítményre. Minden évnek hasonlóan vágok neki, de most ez különösen igaz lesz idén.”

„Erre fogok koncentrálni a GP2-ben, és meglátjuk, mit hoz majd a jövő. Nagy rajtam a nyomás, de hogy őszinte legyek, élvezem, és magabiztosabbá tesz. Az, hogy visszavághatok, hatalmas önbizalomfröccsel ér fel, ráadásul folytathatom a kapcsolatomat a DAMS csapatával, ami pozitív számomra. Az is magabiztossággal tölt el, hogy egy évet már eltölthettem velük, így erre próbálunk majd építeni a jövőben. A tapasztalat sokat számít a GP2-ben, és valóban igaz, hogy a gyorsaság nem számít semmit, hiszen mindent az irányításod alatt kell tartanod, hogy versenyeket tudj nyerni. A többiekből lehet energiát nyerni, a győztes mentalitás pedig nem probléma a csapatnál. Valósággal táplálkozunk egymásból, és ha magunkra koncentrálunk, úgy vélem, nehéz lesz legyőzni minket.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: