DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„A 2016-os szezon sokkal érdekesebb lesz”

Ezen a véleményen van a korábbi F1-es pilóta, Pedro de la Rosa, aki arról is beszélt, minek köszönhető a McLaren-Honda gyengélkedése és mi kell a wokingi alakulat felemelkedéséhez.

Túlzás lenne állítani, hogy lerágtuk volna a körmünket a 2015-ös Formula-1-es évad során: egy-két kivételtől eltekintve a versenyek nagy része kiszámíthatóan alakult, a Mercedeseket pedig sem rövid-, sem hosszútávon nem lehetett megszorongatni, így a csapat és Lewis Hamilton is könnyedén védte meg világbajnoki címét. Pedro de la Rosa, aki korábban több istállónál is megfordult versenyzőként és tesztpilótaként egyaránt, szintén úgy véli, hogy a mögöttünk hagyott idény unalmas volt, ugyanakkor elmondása szerint a 2016-os esztendő már sokkal izgalmasabban fog alakulni:

F1_2015_Monaco_DPPI



„Legyünk realisták: az F1 mint termék rendkívül rosszul teljesített 2015-ben” – nyilatkozta a pilóta a spanyol AS hasábjain. „Semmi nem volt, ami szenvedélyt válthatott volna ki az emberekből. Csak Lewis és Nico között zajlott egy kis csata, de ennyi. Ez volt a probléma. A következő szezon azonban sokkal érdekesebb lesz, mert Fernando Alonso jóval erősebb lesz, a Mercedes pedig egy komoly kihívót kap a Ferrari képében.”

De le Rosa pályafutása jelentős részében tartozott a McLaren kötelékeibe, így egykori alakulata roppant gyenge szerepléséről is kifaggatták. A 44 éves versenyzőt meglepetésként érte a wokingiak gyengélkedése, de talált rá magyarázatot: „Utólag belegondolva, ez történik, ha egy gyártónak sietni kell, s úgy dönt, Japánban marad, messze az angliai székhelyű csapatától, és főleg akkor, ha nem szerződtet külföldi mérnököket más gyártóktól, akiknek már van tapasztalatuk a jelenlegi szabályokkal. Emiatt a tanulási időszak sokkal hosszabb.”

Arra a kérdésre, hogy mit vár a McLaren-Hondától 2016-ban, így felelt a spanyol: „Azt, hogy rendszeresen bejussanak a Q3-ba, és szerezzenek egy dobogós helyezést. De az is nyilvánvaló, hogy a világbajnoki címet 2017-ben célozhatják meg, nem 2016-ban, ezért már az évad elejétől kezdve arra kell koncentrálniuk, hogy a következő évi autót és motort fejlesszék.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: