DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Vettel: Nem számítottam ilyen erős szezonra

A Ferrari német versenyzőjét meglepte, hogy ennyire jól teljesítettek a 2015-ös F1-es szezonban. A négyszeres világbajnok azt is elárulta, milyen határozott céllal vágnak neki a következő idénynek.

A 2014-es évad sem Sebastian Vettelnek, sem a Ferrarinak nem sikerült a legjobban: az akkor még a Red Bullnál versenyző német alaposan elmaradt remeklő csapattársától, Daniel Ricciardótól, míg a vörösök erejéből csupán néhány dobogós helyezésre futotta. Az idei szezonra aztán egyesült a két fél, aminek rögtön meg is lett az eredménye: a négyszeres vb-első három futamot is meg tudott nyerni a maranellói istálló színeiben, ráadásul számos további dobogós helyezést szállított. Nem meglepő, hogy Vettel harmadik lett a pontversenyben a két Mercedes-pilóta mögött, míg a Ferrari a második helyet szerezte meg a konstruktőrök tabelláján.

Vettel_Ferrari_AbuDhabi_DPPI



A 28 éves versenyző a Ferrari karácsonyi összejövetelén így reflektált a 2015-ös idényre: „Azt mondanám, hogy a csapat végső helyezése lepett meg leginkább. Nem számított idén ilyen erős szezonra a Ferrarival” – idézi szavait a crash.net szakoldal.

Amikor arról kérdezték, hogy miben tudnának javulni a 2016-os szezon előtt, a pilóta így válaszolt: „Nos, szeretnénk felvenni a versenyt a Mercedesszel, de nem fogok belemenni a részletekbe és elárulni a titkainkat! A tény az, hogy rengeteg területen fejlődnünk kell, mint például az aerodinamika vagy a motor. De úgy vélem, az idei évad eredményei megmutatták, hogy jó úton járunk, így most csak magunkra kell koncentrálnunk” – nyilatkozta Vettel.

A ferraris végül azt is elárulta, hol és mivel tölti az ünnepeket: „A téli szünet rövid, s miután a szezon közben rengeteg időt töltünk szállodákban, egyszerűen csak otthon leszek, ahol pihenhetek, és együtt tölthetem az időt a családommal és a barátaimmal.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: