DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Grosjean: Attól féltem, hogy Webber fel fog pofozni

A francia F1-es pilóta elárulta, melyik volt Lotusnál töltött éveinek legsötétebb pillanata - meglepő, de nem a 2012-es Belga Nagydíj tömegkaramboljáról van szó.

Romain Grosjeant érettsége és tapasztalata miatt választotta első számú pilótájának a Haas 2016-ra, de volt idő, amikor a francia kevésbé számított vonzó versenyzőnek a piacon. 2012-ben számtalan rajtbalesetbe keveredett, melyek közül a belgiumi váltotta ki a legnagyobb reakciót. A francia egy versenyes eltiltást kapott a spái incidensért, de évekkel később mégsem ezt választotta karrierje legsötétebb pillanatának, az F1i.com-nak nyilatkozva.



„A 2012-es spái is komolynak számít, de mégis a 2012-es suzukait mondanám. Számomra ez volt a legnagyobb hibám, mely elég hosszú időre betette nekem az ajtót” - mondta a Lotustól eligazoló pilóta. Történt ugyanis, hogy az ötödik helyről induló Grosjean a kettes kanyarban megpöccintette Mark Webber Red Bullját, aki keresztbe fordult a mezőny előtt, igaz később a kilencedik helyen zárta a versenyt. Az ausztrál „első körös idiótának” bélyegezte a franciát, majd dühösen rontott be a Lotust kiszolgáló egységébe.

„Kérdezzék meg az ott lévő lányokat - ahogyan bejött, ordibált, valamint becsapta az ajtót, ők pedig nagyon megijedtek. Mindenki azt hitte, hogy fel fog pofozni engem - én voltam az első közöttük -, de nem tette! A legrosszabb az volt, hogy mindennek tudatában álltam fel a rajtrácsra a következő versenyen, tudva azt is, hogy minek szólított - teszem hozzá, jogosan. Nagyon nagy bátorságra volt szükségem, de megcsináltam, és csak még erősebbé váltam tőle” - tette hozzá Grosjean.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: